Elmarad a jubileumi Bányavirág-előadás

2020. január 27. 10:51 2020. jan. 27. 10:51

Közleményben tudatta a Pécsi Harmadik Színház, hogy betegség miatt elmarad a hétfő estére tervezett Bányavirág-előadás, melyet most mutattak volna be hetvenötödször.

A teátrum tájékoztatása szerint Németh János színművész betegedett meg, ezért nem kerül a tervek szerint műsorra Székely Csaba komédiája. A megvett jegyek a vásárlás helyén visszaválthatók vagy későbbi időpontra cserélhetők, érdeklődni a 30/336-1560-as számon lehet. A Pécsi Harmadik Színház honlapja szerint a darabot legközelebb február 27-én tervezik játszani.

A színház 2013. december 10-én mutatta be először a Jászai-díjas Vincze János rendezésében a Bányavirágot, a főszereplő László Csabának országos ismertséget hozott az alakítás - írtuk korábban. A marosvásárhelyi születésű író trilógiájának első darabja fájdalmasan groteszk humorral és erős öniróniával tárja elénk a székely kapuk mögötti világot. A Vincze János rendezésében bemutatott produkció főszerepét László Csaba játssza, akinek ez az alakítás hozta meg az országos ismertséget. 

A kritikusok egybehangzó véleménye szerint a Pécsi Harmadik Színház Bányavirág-előadása a kortárs mű eddigi legszenvedélyesebb színpadi megvalósítása, melynek további szerepeiben a Jászai-díjas Bánky Gábor, Tamás Éva, Németh János és Bacskó Tünde látható. Hogy mennyire felkapott, azt az is jelzi, hogy a januári időpontra is hetekkel korábban elfogytak már a jegyek.

Forrás: Pécsi STOP