Elmarad a Szamárfül Fesztivál a járványhelyzet miatt

2020. augusztus 17. 13:11 2020. aug. 17. 13:11

Nem tartja meg idén az augusztus 28-29-30-ára tervezett Szamárfűl Fesztivált a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft., tartanak ugyanis a koronavírustól.

Az önkormányzati cég hétfői közleményében megjegyezte, az ország egyik legnagyobb ingyenes gyermekfesztiválján évről évre 10-15 ezren vesznek részt a Zsolnay Kulturális Negyedben. A koronavírus-járvány miatt, a rizikóra való tekintettel azonban az örökségkezelő a fesztivál lefújása mellett döntött.

- Az egyik kedvenc fesztiválunkról van szó, aminek a szervezésébe a szívünket-lelkünket beletettük, de ez olyan helyzet, ahol a szívünk helyett az eszünkre kellett hallgatnunk, bármennyire szomorúak is vagyunk – mondta Kacsányi Éva programigazgató. 

Az idei lett volna a 9. Szamárfül Fesztivál, amelynek a korábbi évekhez hasonlóan az volt a célja, hogy az iskolakezdés előtt még egy hatalmas kalandban legyen része a családoknak a gyerekbirodalommá és játszóházzá alakult Zsolnay Negyedben.

- Ironikus, hogy a fesztivál szlogenje – „Szamárság lenne otthon maradni!” – idén éppen az ellenkezőjére fordult. Nagyon bízunk benne, hogy 2021-ben mindent bepótolhatunk - nyilatkozta Rózsa Zoltán, a ZsÖK ügyvezetője. 

A fesztivál kabalaállata, Sanyi csacsi idén otthon marad, de már lelkesen tervezi a 2021-es újbóli találkozást. 

(Címlapkép: Facebook/Szamárfül Családi Fesztivál)
 

Forrás: Pécsi STOP