Esküvőnap a Zsolnay Negyedben - Ezen a héten is szuper programokkal várják a látogatókat

2021. november 8. 08:00 2021. nov. 8. 08:00

Ezen a héten is elképesztő programkínálattal várja a látogatókat a Zsolnay Kulturális Negyed. Alább mutatjuk, milyen lehetőségek közül lehet mazsolázni.

Kollár-Klemencz Kamarazenekar: Ég az erdő
Időpont: november 10. 19.00
Helyszín: Kodály Központ – 103-as terem
Az Ég az erdő című új Kollár-Klemencz album (CD formában) 2020 őszén látott napvilágot, a dalszerző-énekes-író 2008-ban elindult szólólemezei negyedik darabjaként. Személyes hangvételű, mély érzelmekkel telített, balladisztikus dalok a természetből, az erdő közepén élő alkotótól és vonószenekarától. Az új lemez dalai ösvényeket taposnak ki a mindennapjainkon, amelyeken elindulva közelebb visznek elveszített ártatlanságunkhoz.
A Kollár-Klemencz Kamarazenekar koncertjei személyes és intim hangvételűek, a természetszeretete és jelenléte itt is meghatározó, amelyet a fellépő zenészek és az akusztikus hangzás még hitelesebbé tesz.
„Soha semmi nem érdekelt annyira, hogy csak azt az egyet csináljam. Talán mégis egyetlen dolog: menni az erdőben, bele a sűrűbe, a messzeségbe árkon-bokron át, mindig csak beljebb és beljebb.” Kollár-Klemencz László dalai az erdő mélyéről érkeznek.
A program a Kodály High Fidelity koncertsozorat része. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!    

Kalmár Lajos: IGAZI
Időpont: november 10. – december 17. Kiállításmegnitó: november 10. 17.00
Helyszín: Művészetek és Irodalom Háza
Ebben a világban, ahol minden műanyag, ami aztán pár év múlva megy a kukába, teljesen érthető módon felértékelődik minden, ami tartós-valódi-időtálló, vagyis az, ami: IGAZI. A fotográfiában a falakon kifakuló-beliluló-mállani kezdő képek helyett kezdjük felfedezni a régi technikákat, a baritált papírt, a nemes eljárásokat, amikben egy közös van: ugyan macerás kézimunka, de az eredménye örök. Gyűjtők, múzeumok is ezeket keresik, pedig ők értenek hozzá. Erről szól ez a kiállítás: 30 év fekete-fehér képei fokozhatatlanul, az örökkévalóság számára, műanyag nélkül.

Zsolnay táncházak: Bergics Andris és barátai
Időpont: november 11. 19.00
Helyszín: Zsolnay Negyed – E78
Bergics Andris másfél évtizede foglalkozik moldvai muzsikával, ez idő alatt többször járt Moldvában is, ahol első kézből tanulhatott olyan mesterektől, mint Mandache Aurél, Chiriac György, vagy Kovács Miklós. A PásztorHóra zenészeként számtalan koncertet és táncházat tartott Magyarországon és külföldön egyaránt. Ezúttal a budapesti moldvai szcéna ismert és megbecsült zenészeivel muzsikálnak fergeteges hangulatú táncházat. A moldvai táncok főleg körtáncok, melyekhez kezdőktől haladó táncosokig bárki csatlakozhat.
Tagok: Bergics András, Bolya Dániel, Róka Szabolcs, Okos Gergely.
Tánctanító: Radák János

Pintér Béla és Társulata: Vérvörös Törtfehér Méregzöld
Időpont: november 13. 19.00
Helyszín: Kodály Központ
2195-ben én kezdő rendőrként a Győr-Moson-Sopron Megyei Alispán Úr, Osztojkán Frodó parancsnoksága alatt teljesítettem szolgálatot járőrként. Már akkor is elsivatagosodott a Rábaköz déli régiója, de a nyolcvanötös és nyolcvanhatos főutak csornai hármas keresztútjánál működött még egy akkumulátor töltőállomás, ahova április 23-án, huszonháromóraharminckor riasztottak engem. Akkor már senki nem tartózkodott ott a töltőállomás kezelőjén kívül, de ő mutatott nekem egy felvételt a telefonján, amin én felismertem Sztojka Szvetlánát.
Írta és rendezte: Pintér Béla. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!    
 

Esküvőnap a Zsolnay Negyedben és Divatshow 2021
Helyszín: Zsolnay Negyed
Időpont: november 13. 10:00 - 18:00
Esküvőnap immáron ötödik alkalommal a Zsolnay Negyedben! Az esemény keretében megismerkedhetsz a régió exkluzív esküvői szolgáltatóival, helyszíneivel és megtekintheted a 2022-es menyasszonyi- és alkalmi ruha trendeket egy Divatshow keretein belül!
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Ha a közeljövőben tartod életed nagy napját, akkor ott a helyed neked is! Regisztráció ITT!