Ezeket a programokat nem érdemes a héten kihagyni Pécsett

2021. október 19. 07:40 2021. okt. 19. 07:40

Ez a hét ismét programokban gazdag lesz, mutatjuk, milyen lehetőségeket kínál ezúttal a Kodály Központ és a Zsolnay Negyed.

Koncz Zsuzsa: Szabadnak születtél
Időpont: október 20. 19.00
Helyszín: Kodály Központ
Koncz Zsuzsa Szabadnak születtél című stúdióalbuma 2020-ban jelent meg, sorban a negyvenegyedik. Az új albummal töretlenül folytatódik a Koncz Zsuzsa életmű, de az előző lemezhez képest csak a vele legszorosabb kapcsolatban álló szerzők írtak dalokat a lemezre. A munkafolyamatokat, mint évek óta, Závodi Gábor irányította, továbbá ő írt két dalt is a lemezre. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!    

„Mi, akik dolgoztunk ezen az albumon – és én személy szerint különösen – egyet egészen biztosan tudatni akartunk mindenkivel, aki hallgat bennünket: SZABADNAK SZÜLETTÉL!” – hangsúlyozta Koncz Zsuzsa.” Részletek ITT!

50 év legszebb dalai – Delhusa Gjon jubileumi koncert
Vendég: Flip Flop and the Flyers
Időpont: október 21. 19.00
Helyszín: Zsolnay Negyed – E78 – Koncertterem
Nica si perimeno: ki ne ismerné a negyven éve töretlen népszerűségnek örvendő slágert?
Delhusa Gjon ezúttal nemcsak a jól ismert görög dallamokkal, hanem 50 éves pályájának legszebb dalaival áll a közönség elé.

Delhusa Gjon 1971-ben, tizenhat évesen egy csapásra ismert lett a Popfesztiválon a Hegyek lánya című dallal. 1980-ig részt vett valamennyi jelentős kelet-európai fesztiválon, melyekről mindenhonnan díjakkal elhalmozva tért haza. 1989-ben itthon, a Rákóczi Kiadó gondozásában megjelent a Csavargó című albuma, amely viharos gyorsasággal hódította meg a piacot. Pár nap alatt aranylemez lett, s két évvel később már a platina státusznál járt.
Részletek ITT!

Esszencia – Ünnepi Hangverseny
Időpont: október 23. 19.00
Helyszín: Kodály Központ
Népzene, klasszikus zene és jazz, idős és fiatal, régi és új, nő és férfi, vidám és szomorú, hagyományos és progresszív. EZ AZ ESSZENCIA… ahol a világ sokszínűségéből fakadó ellenétek éppolyan természetességgel léteznek együtt és egymás mellett a zenében, amire a való életben is vágyunk, tisztelve egymást, tanulva a másiktól. 

Az Esszencia Produkció nem hasonlítható más, hagyományos népzenét játszó zenekarokhoz. Tagjai kiforrott, egyénenként már elismert előadó- és zeneművészek találkozása. Együtt muzsikálásuk abbéli örömüknek kifejezése, hogy sokféleségükben megtapasztalhatják az egységet és ezáltal létrehoznak egy csakis rájuk jellemző belső harmóniát. Vállalva az ehhez szükséges nyitottságot, képesek megszólaltatni a világ hangjának egy csakis rájuk jellemző, őszinte és persze jellegzetesen magyar, lecsöpögtetett Esszenciáját. Részletek ITT!

Maxim Vengerov és a MÁV Szimfonikusok koncertje
Időpont: október 25. 19.00
Helyszín: Kodály Központ
A Kodály Központ fennállása 10. évfordulójának méltó megünneplését 2020-ban megakadályozta a koronavírus-járvány, az Ünnepi Évadra így közel egy év késéssel 2021 őszétől kerül sor.

Az Ünnepi Évad egyik kiemelt eseménye a Zsolnay Örökségkezelő NKft. és a MÁV Szimfonikusok Zenekari Alapítvány együttműködésével szervezett hangverseny, melyen a szintén jubiláló, alapításának 75. évfordulóját ünneplő budapesti MÁV Szimfonikus Zenekar játszik, a műsorban Johannes Brahms két műve hangzik el, a zeneszerző életművének legderűsebb darabjai közül. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!    

A koncertet az avatja igazán ünnepivé, hogy 11 év után újra pódiumra lép Maxim Vengerov, ezúttal hegedűművészként. Részletek ITT!

Címlapkép: Kodály Központ, Google Maps