Fantasztikus farsangi koncerttel készül a Pannon Filharmonikusok

2023. február 20. 11:11 2023. feb. 20. 11:11

Álarcosbállal folytatódik a Pannon Filharmonikusok Fantasztikus klasszikusok sorozata február végén a Kodály Központban - közölték a lapunknak megküldött sajtóközleményben.

Télűző farsangi mulatsággal várja az általános iskolásokat a Pannon Filharmonikusok a Fantasztikus klasszikusok sorozatuk következő koncertjén, február 25-én, szombaton 18 órától. Állati bulival készül a zenekar: Camille Saint-Saëns Állatok farsangja című darabjából hallhat remek részleteket és még több érdekességet a közönség. A fantasztikus hangulatról a zenekar mellett a sorozat házigazdája, Horváth Krisztián gondoskodik.

A Kodály Központ hangversenytermét átalakítva, farsangi díszítéssel, babzsákokkal megtöltve teszi még hangulatosabbá az előadás helyszínét a Pannon Filharmonikusok. A házigazda ismét Horváth Krisztián lesz, aki jó idegenvezetőként kalauzolja végig a zene világán a közönséget, beavatva a hallgatóságot a legfontosabb és legmókásabb részletekbe. Pont úgy, ahogy a youtube-on is teszi videóiban! Humoros ajánlóit a PFZ youtube csatornáján is megtalálhatja a közönség IDE kattintva, melyekkel remekül ráhangolódhat az aktuális programra.

Horváth Krisztián neve egyaránt lehet ismerős a pécsieknek karnagyi és zongoraművészi tevékenysége nyomán, illetve zenés színdarabok zeneszerzőjeként ugyancsak bemutatkozott a közönség előtt. A sorozatok eddigi koncertjein már bizonyította, remekül megtalálja a hangot a diákokkal, melyhez nagyban hozzájárul, hogy a mindennapjait egy művészeti iskola pedagógusaként éli.

A februári koncerten is garantált a jó hangulat! Az esten felcsendülő Camille Saint-Saëns Állatok farsangja című darabot a zeneszerző eredetileg viccnek szánta, ki akarta csúfolni a zenész kollégáit. A csúfolódásból különös karnevál lett: művének dallamvilága zseniálisan mutatja meg, hogyan utánozza a nagybőgő az elefántot, vagy mikor táncol a teknős Kánkán tempóban, mindenkinek mosolyt csalva az arcára.

A farsangi mulatság tombolával az igazi! Egyetért ezzel a zenekar is, ezért minden, a koncertre szóló bérlettel vagy jeggyel érkezőnek 1 db, a jelmezbe öltözötteknek 2 db tombolaszelvényt ad ajándékba. A szerencsések családi belépőket nyerhetnek a Mecsextrém Parkba vagy a Pécsi Zooba, Planetárium belépőt, Pécsi Pagony ajándékutalványt, süti- és pizza kupont, valamint több tárgyi nyereményt, köztük könyveket, képeket és naptárat.
Aki tehát újra magára kapja a sulis jelmezét, megduplázhatja az esélyét, hogy megnyerje a Pannon Filharmonikusok szuper ajándékainak egyikét.

 A Fantasztikus klasszikusok sorozat idei utolsó koncertje május 20-án, a Fantasztikus ismerősök című előadással zárul. Akik még nem hallottak a sorozatról IDE kattintva belepillanthat, hogyan lehet önfeledten szórakozni a komolyzene világának megismerése közben.

A Fantasztikus klasszikusok sorozat és a koncertek támogatója a HVG Kiadó Zrt. A HVG Könyvek kiadásában megjelent Fantasztikus Klasszikusok könyv kel életre a sorozat alatt a Kodály Központban. A könyvet érdemes megvenni a Pannon Filharmonikusok jegypénztárában vagy a webshopban, lapozgatni, olvasgatni, és belehallgatni a zenekar által felvett zenei illusztrációkba. Azoknak, akik az élő zenével tennék teljessé az élményt, mindenképpen ajánljuk a sorozat hátralévő két koncertjét a Kodály Központban.  

Az előadás közvetlen linkje:

 

Pécs, Kodály Központ: https://www.pfz.hu/koncert/1673/fantasztikus-alarcosbal