Fejlámpával lehet megcsodálni az ókori Pécs emlékeit a Cella Septichorában

2019. november 5. 16:15 2019. nov. 5. 16:15

November 8-tól újra elindítja az éjszakai tárlatlátogatási lehetőséget a Zsolnay Örökségkezelő az ókeresztény sírkamrákban, ahol fejlámpával lehet megcsodálni az ókeresztény korszakból fennmaradt síremlékeket.

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) közleménye szerint november 8-tól ismét elindítják a Cella Septichora népszerű programját, az éjszakai fejlámpás tárlatvezetést. 

Az UNESCO világörökségi címét korábban elnyert sírkamrákban lenyűgöző falfestményeket és sírépítményeket lehet megcsodálni az ókori Sopianae idejéből, az időszámításunk szerinti IV. századból.

"November 8-ától péntekenként 17 órakor újra még misztikusabb módon járható be a temetőegyüttes. Az Éjszakai tárlatjárat a Cella Septichora Látogatóközpont rendszeresen jelentkező programja, ami nem mindennapi módon tanítja és szórakoztatja az érdeklődőket. Sötétben, csupán egy fejlámpa fényénél bolyonghatnak a látogatók a sírkamrák között, az egy órás sétát az idegenvezető izgalmas történetei színesítik. 

Éjszakai tárlatvezetés a Cella Septichorában - Fotó: ZSÖK
A Cella Septichora egyik síremléke - Fotó: ZSÖK

A programon való részvétel regisztrációhoz kötött, amely a programot megelőző napon 17.00 órakor zárul. Az esemény min. 5 fő részvételével indul"

- olvasható a közleményben.

Regisztrálni a 72/224-755 telefonszámon, vagy pedig az info@pecsorokseg.hu emailcímen lehet. 

Jegyárak:

  • Teljes árú: 2000 Ft
  • Diák: 1200 Ft
  • Nyugdíjas: 1200 Ft
  • Pedagógus: 1200 Ft

A jegyek ára az idegenvezetést tartalmazza.

Az éjszakai tárlatvezetésről bővebb információkat ezen a linken lehet találni.

Forrás: Pécsi STOP