Félmillió forintért adja el az önkormányzat a Horvát Színházban lévő üzletrészét

2018. június 17. 10:12 2018. jún. 17. 10:12

Eladja a pécsi önkormányzat a Horvát Színházban lévő üzletrészét az Országos Horvát Önkormányzatnak, az adásvételt szeptemberbn ejtenék meg. A nyári színház feladatait másik intézmény kaphatja meg.

A júniusi közgyűlésen határoz arról a pécsi önkormányzat, hogy a Pécsi Horvát Színházban lévő üzletrészét eladja az Országos Horvát Önkormányzatnak.

A terv már tavaly szeptemberben megfogalmazódott az önkormányzatban, miután kiderült, hogy a város eléggé el lett adósodva.

Az üzletrészt az erről szóló előterjesztés szerint 500 ezer forint értékben határozták meg, az adásvételt pedig szeptember elsejével tenné meg a városvezetés.

A színházigazgató - Vidákovics Szláven - mandátumát egy évvel meghosszabbítanák (mert most is csak egy évre lett kinevezve a város bizonytalan anyagi helyzete miatt), viszont új pályázatot már nem írna ki az önkormányzat a posztra, ezt már meghagyná az új tulajdonossá váló Országos Horvát Önkormányzatnak.

Az előterjesztés szerint idén még a Horvát Színház végzi a nyári színházi teendőket, ám ezeket a feladatokat is átadják egy másik pécsi, még önkormányzati tulajdonban álló társáaságnak, ahogy az adásvétel megtörtént.