Fényfestés, koncert, program, művészpiac - augusztusban jön a Múzeum Utca Plusz

2020. július 29. 14:42 2020. júl. 29. 14:42

Bő egy hétre újraéled a pécsi Múzeumok utcája, augusztus 7. és 16. között óriásbábokra, fényfestésre, olvasóligetre, nyári színházra, Pagony Mesebirodalomra, családi és kézműves programokra, Design Ligetre, koncertekre, táncházakra, pécsi sörök udvarára lehet számítani.

A pécsi önkormányzat közlése szerint augusztus 7. és 16. között újraéled a járvány miatti kényszerszünetből a Múzeumok utcája (Káptalan utca). 

A Múzeum Utca Plusz elnevezésű programsorozatot a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft., a Janus Pannonius Múzeum, a Zsolnay Fényfesztivál és a Pécsi Szelet  programok szervezői közösen valósítják meg. A cél a rendezvénysorozattal nemcsak a nyári turisztikai forgalom élénkítése, hanem új értéket és hagyományt akarnak teremteni ezzel.

A közlemény szerint a Múzeumok utcájában lesz örömzene a Band of Streets vezényletében, táncház a Vizin zenekarral, esténként fényfestések, családi és gyerekprogramok, workshopok, kézmáves foglalkozások várhatóak. A tervek szerint művészekkel, írókkal, zenészekkel is lesznek érdekes beszélgetések, várható kreatív alkotótér és művészpiac (helyi és baranyai alkotóművészek részvételével), de a kulináris élvezeteknek is teret adnak.

A részletes programokat ezen a linken lehet elérni.

 

Címlapkép: Facebook/Péterffy Attila

Forrás: Pécsi STOP