Fiatal grafikusé a legfrissebb pécsi témájú bélyeg

2019. augusztus 25. 13:27 2019. aug. 25. 13:27

Huczek Boglárka készítette azt a nemrég bemutatott limitált kiadású bélyeget, amely a kimondottan pécsi témájú vagy ihletésű postai alkalmatosságok nem túl széles palettáját bővíti. A fiatal pécsi grafikus most három emlékbélyegen dolgozik.

Amint arról korábban beszámoltunk: 1919. augusztus 21-én alakult meg a Pécsi Bélyeggyűjtők Egyesülete, a centenárium alkalmából a Magyar Posta promóciós emlékbélyegét jelentetett meg.

A limitált kiadású bélyeget az ünnepségen mutatták be. Készítője egy fiatal pécsi grafikus, Huczek Boglárka volt. Mint mondta: a centenáriumát ünneplő pécsi egyesület kérte fel a munkára, ami először csak ötletszinten merült fel, de mivel tetszett neki a kihívás, elvállalta.

Huczek Boglárka 2010-ben végzett alkalmazott grafikusként, 2014 óta dolgozik a szakmában, nyomdai és szabadúszó grafikusként.

Huczek Boglárka és az általa tervezett bélyeg (fotó: Kálmándy Ferenc)

A bélyegen Pécs ikonjai közül több is felbukkan. Összesen 8000 darabot nyomtattak belőle. Limitált, de nem kizárólag gyűjtői kiadás, ezért akár borítékokon is felbukkanhat, ám mivel már a bemutató napján sokat elkapkodtak belőle, nagy szerencse kell hozzá, hogy a postaládában landoljon. A pécsi bélyeggyűjtők egyesülete emlékborítékot is készített a bélyeghez.

A grafikus elmondta: ez az első bélyege volt, de jó eséllyel nem az utolsó. A pécsi egyesületnek három további emlékbélyeget készített, ezek szeptembertől lesznek kaphatók, mégpedig igen limitált – 150-200-200 darab – számban, de, mint mondta, továbbiak tervezésétől sem zárkózik el.

Forrás: Pécsi STOP