Fiesta-hangulat költözik a Pécsi Galériába!

2021. szeptember 13. 11:33 2021. szept. 13. 11:33

Még soha nem mutatkozott be Magyarországon egyszerre ennyi latin-amerikai művész! Egyedülálló kiállítás nyílik a Pécsi Galériában szeptember 16-án Fiesta Grafika címmel, vérbeli latin ünnepi hangulatot hozva magával.

A párizsi Latin-Amerika Ház kiállítási anyaga érkezik a Tangó Ünnep alkalmából a Pécsi Galériába! Magyarországon most először látható kilenc latin-amerikai ország – Argentína, Brazília, Kolumbia, Kuba, Ecuador, Mexikó, Paraguay, Peru, Uruguay – huszonhat grafikusművészének munkája! A kiállításon mintegy 180 műalkotás kapott helyet. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!     

Az eredeti képgrafikák és plakátok karneválja egy távoli világ erőteljes érzelmekben gazdag színeit villantja fel. A féktelen életigenlés és az élet árnyoldalainak és végességének párhozamos együttélése, az erőteljes politikai vélemény kifejezése, a latin-amerikai életérzés és életfilozófia káprázatos színekkel tárul fel számos grafikai munkán, legyenek azok színházi vagy filmplakátok, könyvillusztrációk vagy képgrafikák.

Ez is érdekelhet: 

 

A kiállítók között egyéni alkotók és alkotócsoportok is bemutatkoznak az országok hamisítatlan latin hangulatát is megidéző installációs térben. 

A kiállítás kurátorai: Michel Bouvet, francia grafikusművész, aki közel harminc éve rendszeresen dolgozik latin-amerikai országokban kiállítóként, kurátorként, nemzetközi grafikai biennálék zsűritagjaként; valamint Daniel Lefort, Franciaország közép-amerikai, paraguayi, perui és uruguayi kulturális tanácsadója.

A kiállítás először a párizsi Latin-Amerika Házban került megrendezésre, 2019-ben.

A tárlat megtekinthető november 14-ig. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!     

Címlapkép: Google Maps