Gasztronómiai és kulturális örömünnep lesz a Káptalan utcában

2020. augusztus 5. 23:15 2020. aug. 5. 23:15

Sajtótájékoztatón harangozta be Ruzsa Csaba alpolgármester, Kincses Márk, a pécsi önkormányzat turizmusfejlesztési osztályvezetője és Gellai Gergő, a Pécsi Szelet ötletgazdája a most pénteken induló, és augusztus 16-ig futó Múzeum Utca Plusz fesztivált, mely igazi pezsgést hoz a Káptalan utcába.

A hagyományteremtő jelleggel életre hívott programsorozathoz rengetegen csatlakoztak, kiváló programok jöttek össze - fogalmazott Ruzsa Csaba. A Múzeum Utca Plusz mögött futó egyik fő gondolat az, hogy a kevésbé felkapott helyeket is útba ejtsék, a programokkal a minőségi pécsi turizmus irányába szeretnének lépéseket tenni.

Fontos, hogy olyan együttműködések jöjjenek létre, melyek Pécset és Baranyát együtt helyezik fel a térképre. Az alpolgármester azt is megjegyezte, a Fényfesztivál ugyan elmarad, de a fényfestés különböző pontjai vissza fognak köszönni a rendezvénysorozatban.

Fotó: Pécsi STOP

Ruzsa szavai szerint a Pécs Nyitva kampány eddigi szakaszában komoly forgalomnövekedést látni, a szálláshelyeknél, az Airbnb júliusi adatai szerint 39,5 százalékos emelkedést látni a tavalyi időszakhoz képest. Hozzátette, ez nem csak a kampánynak tudható be: kormányzati szándék is, hogy pörögjön a belföldi turizmus, ez pedig Pécset is segíti. 

A Múzeum Utca Plusz igazi nyári pezsgést hoz a Káptalan utcába - vette át a szót Kincses Márk. Megjegyezte, a Káptalan utca országos szinten különleges: nincs még egy olyan utca, ahol ilyen koncentrációban lennének múzeumok.

A programsorozat ideje alatt nyitva lesznek a múzeumok, még hétfőn is. Emellett rengeteg program - kisszínpadi produkciók, kézműves programok - várja az érdeklődőket, olyan zugokba is eljuthatunk, melyek máskor nem látogathatók, lehetőség lesz pincelátogatásra is, lesznek esti vezetett séták, író-olvasó találkozók, beszélgetések zenészekkel, workshopok és fényélmények is. Kincses Márk a péntek esti bevezető program kapcsán elmondta, a Band of Streets hangolja majd a közönséget a kulturális és gasztrofesztiválra.

Gellai Gergő a Pécsi Szelet gasztrofesztiválról beszélt, melyet augusztus 8-9-én rendeznek meg a Múzeum Utca Plusz elemeként. Ennek során neves pécsi és baranyai éttermi szolgáltatóinak remekeit kóstolhatjuk végig 16-21 óra között, 35 stand finomságaiból válogathatunk majd. Mindenki három étellel jön ki, kisebb adaggal és alacsonyabb árakkal készülnek, hogy minél több fogást kipróbálhassanak az érdeklődők. 

A Múzeum Utca Plusz programjait ide kattintva éred el, a Pécsi Szeletről pedig itt tudhatsz meg többet.

(Címlapkép: Múzeum Utca Plusz)

Forrás: Pécsi STOP