Hatalmas felajánlás: így segíti a Pécsi Nemzeti Színház az ukrán háború elől menekülő családokat

2022. március 31. 12:39 2022. márc. 31. 12:39

A szomszédunkban még mindig háború dúl, már több mint egy hónapja annak, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, azóta pedig napi szintűek a harcok. A háború már rengeteg civil áldozatot is követelt, az országból pedig már több ezren menekültek el. Magyarországra az elmúlt 24 órában 1195 menekült érkezett, erről a rendőrség honlapján számoltak be. Az Ukrajnából érkezőknek rengetegen próbálnak meg segíteni, civilek, közéleti személyek, politikusok, médiaszemélyiségek és alapítványok egy emberként fogtak össze. Ezúttal a Pécsi Nemzeti Színház tett közzé egy bejegyzést, melyből kiderül, a Valahol Európában egyik előadásának teljes bevételét az Ukrajnából menekülő családok megsegítésére ajánlják fel.


"A Pécsi Nemzeti Színház a 2022. május 8. 19.00 órai Valahol Európában című előadásának teljes bevételét az Ukrajnában zajló háború elől menekült családok megsegítésére ajánlja fel" - olvasható a bejegyzésben, majd azt írják: 

"Fontos számunkra a társadalmi felelősségvállalás, ezért a Pécsi Ukrán Önkormányzattal együttműködve a térségünkben befogadott menekültek ellátásában szeretnénk részt vállalni."

 

"Hogy minél hatékonyabb legyen a segítség, a szokásos jegyárak mellett vásárolható támogatói jegy is erre az előadásra: 5.000, 10.000 és 20.000 Ft értékben. Segítsünk együtt! Köszönjük!" - zárják soraikat. 

A teljes bejegyzés itt érhető el: 

 

Kiemelt kép: Juhász Éva, Pécsi Nemzeti Színház Facebook