Hétvégén startol az adventi vásár Pécsett

2019. november 26. 16:28 2019. nov. 26. 16:28

November 29-től december 23-ig várja a látogatókat a IX. Adventi Kézműves és Mesevásár Pécsett, a Széchenyi téren, ahol közel 130 programból válogathatnak majd a karácsonyi hangulatra vágyók.

A szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. tájékoztatása szerint lesz adventi mesetár, gyertyagyújtás vasárnaponként, a városháza erkélyéről vasárnaponként 17:30-kor a Pannon Zenebaráti kör kiskoncertjei dobják fel a hangulatot. 

Az adventi programok keretében fellép többek között a Mecsek Kórus, a Four Fathers, akik a capella énekelnek a karácsony szellemében spirituálékat, bordalokat, világ- és magyar slágereket, gyermekdalokat.

December 1-jén 18.30-tól a JaMese Adventi kalendárium koncertje hallható a Széchenyi téren. A JaMese 2019 karácsonyára egy különleges műsorral és lemezzel készül, amelyen Szabó T. Anna Adventi kalendáriumát zenésíti meg. A különleges JaMese - Adventi kalendárium albumon minden egyes napra jut egy dal. A szerzemények mondanivalójukban és hangszerelésükben a család minden tagjához szólnak. Az örökérvényű, értékálló karácsonyi dalok együtténeklésre hívnak és segítik az ünnepre hangolódást – ebből hallhat ízelítőt a pécsi közönség. 

December 5-6-án a gyerekek találkozhatnak a Mikulással, akit 6-án elkísér Luna, a Pécs Zoo lámája is, két nappal később pedig kétkeréken érkező társait is üdvözölhetjük, ugyanis 8-án érkezik Pécsre a Motoros Mikulás Gurulás. 

Az Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola, a Kovács Béla Általános Iskola és az Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény integrált kórusa flashmobbal készül, melyben közös énekléssel irányítják a figyelmet az emberségre és a szeretetre.

Emellett a különleges pécsi betlehem, a finom falatok és a forró italok is gondoskodnak a karácsonyi hangulatról.

Forrás: Pécsi STOP

@ifmobil
@endmobil