Idén is gyerekrajzokban pompázott a Dzsámi advent idején

2021. december 22. 09:48 2021. dec. 22. 09:48

A tavalyi sikert követően 2021-ben újra épületfestő gyerekrajzpályázatot hirdetett a Zsolnay Örökségkezelő NKft., hogy a jövő fényfestőinek alkotásai hozzanak különleges ünnepi hangulatot Pécs főterére. A legszebb rajzokat az utóbbi hetekben a Dzsámi homlokzatán láthatták az esti Széchenyi tér forgatagában résztvevő pécsiek és az ide látogatók. Sőt, igazi karácsonyi meglepetésként idén minden nevező rajza kivetítésre került – ha csak egy fénykép erejéig is.

Az őszi Zsolnay Fényfesztivál után decemberben újra fényalkotások színesítették a pécsi belvárost – ezúttal a jövő nemzedéke mutatkozhatott be. Míg a nézők az adventi hetek során a gyerekek kivetített műveiben gyönyörködhettek, az ifjú és még ifjabb alkotók izgalommal várták a zsűri döntését, amit végül december 20-án hirdettek ki. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   

 A zsűri tagjai:

- Fekete Valéria – esztéta, a ZSÖK NKft vizuális művészeti vezetője, zsűrielnök

- Faltisz Alexandra – IBBY díjas grafikusművész, a SZÁMALK-Szalézi Technikum és Szakgimnázium művésztanára

- Fejős Miklós – festőművész, a Pécsi Művészeti Gimnázium tanára, a PTE MK DLA hallgatója

- Gyenes Zsolt – médiaművész, a MATE egyetemi docense

- Molnár Tamás grafikusművész – a Pécsi Művészeti Gimnázium szakvezető tanára, a PTE MK mesteroktatója

 A győztes rajzok itt, az összes többi rajz pedig itt tekinthető meg.

 Szívből gratulálunk a nyerteseknek!

 A Zsolnay Örökségkezelő a Zsűri döntése alapján minden díjazott részére felajánlja egy közös kiállításon való részvétel lehetőségét a Zsolnay Negyed Kemencés Galériájában, 2022 adventjének idején. A leendő kiállításon a döntőbe jutott pályamunkák – a Dzsámira vetített rajz fotója – mellett minden díjazott kiállíthatja a legjobbnak ítélt rajzait, festményeit. Ennek részleteit az érintettek írásban kapják majd meg.

A nyereményeket a Zsolnay Infopont és Shop-ban december 22-től január 3-ig, két héten keresztül, nyitvatartási időben személyesen is át lehet venni. Akik messzebb laknak, és nem tudják személyesen átvenni, azoknak január első hetében postázni fogjuk a nyereményeket. 

Az utalványokat 2022. év végéig tudják beváltani a megadott helyszíneken.

A nyertes alkotásokat 2021. december 21-23-ig minden este 16.30-17.00 óra között lehet megtekinteni a Dzsámira kivetítve. 

"Azok számára, akik személyesen már nem tudnak a helyszínre érkezni, hamarosan közzéteszünk egy videót is erről.Köszönjük mindenkinek a részvételt, a támogatóknak a felajánlásokat, boldog karácsonyt és reményteljes új esztendőt kívánunk!" - írta szerkesztőségünk részére megküldött közleményben a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!