Így változtak a Zsolnay Kulturális Negyed jegyárai

2020. június 18. 14:12 2020. jún. 18. 14:12

A Zsolnay Kulturális Negyed az új koronavírus járvány alatt rendkívül komoly bevételektől esett el, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit (ZSÖK) Kft. és Pécs vezetése döntése értelmében a társaság ennek ellenére megőrizte a pécsi munkahelyeket - közölte csütörtökön a pécsi önkormányzat.

Mint írták, a nehéz időszak ellenére a ZSÖK a járványügyi veszélyhelyzetet követő nyitás után megőrzi a pécsieknek korábban nyújtott kedvezményeket is. Ennek értelmében a Tüke kártyával rendelkezők ezután is élhetnek a világörökségi helyszínek, a Zsolnay negyed Család- és gyártörténeti kiállítása és a Zsolnay Mauzóleum látogatása esetén azzal, hogy egy jegy áráért ketten látogathatják meg az adott tárlatot.

A közlemény szerint a ZSÖK NKft. folyamatosan monitorozza a látogatók véleményét, árérzékenységét, a pécsi és baranyai kulturális turisztikai látnivalók árait. Ezek alapján a társaság egy olyan árkorrekciót hajtott végre, amely július elsejétől augusztus 31-éig, azaz kimondottan a turisztikai szezonra érvényes. Ez az árak egy részénél emelést jelent, de olyan belépődíj is van, ami változatlan marad a turisztikai szezonban. A ZSÖK célja az, hogy a forrásokból fordítson marketingcélokra és a turisztikai kínálat bővítésére is.

Az alábbi táblázat mutatja a Zsolnay Kulturális Negyedben található látnivalók belépődíjainak alakulását 2019-ben, 2020-ban és az idei turisztikai szezonban:

Forrás: pécsi önkormányzat

(Címlapkép: Facebook/Zsolnay Negyed)

Forrás: Pécsi STOP