Íme, a legjobb dolog, ami nyáron a pécsi belvárosban indul

2022. június 7. 10:26 2022. jún. 7. 10:26

Kellemes nyári esték, egy pohár bor és hangulatos zenei-irodalmi programok a város közepén: Hild Garden címmel indul új szabadtéri programsorozat a Hild udvarban.

Az új sorozat első eseményén a Kassák X Kassák programon a XX. századi aktivizmus és magyar avantgard világhírű alakja, Kassák Lajos kerül a fókuszba. Június 17-én az író életművéből Prieger Zsolt zenész és Törőcsik Franciska színésznő szemezget, valamint épít mellé emlékművet elektronikus tánczenéből. Prieger Zsolt az Anima Sound System vezetője, míg Törőcsik Franciska olyan filmekből lehet ismerős, mint az Aurora Borealis, a BÚÉK vagy A mi kis falunk.

Kéméndi Tamás harmonikaművész és Györfi Anna színésznő Ady Endre Párizsát varázsolják elénk július 1-jén, A Szajna partján című előadásukkal. 

 Július 15-én az Alekszandr Identity Project koncertje hallható, ami Járemko Alekszandr kétszeres Zsolnay- és Rotary-díjas szaxofonos és zeneszerző instrumentális könnyűzenei projektje. Hangzásában a jazz, a funk, a pop és az elektronikus stílus keveredik.

Karády Katalint idézi meg július 29-én Dévényi Ildikó és Lukács Melinda. A művésznő életéről szóló műsort élő zongorajáték kíséri.

A Hild Garden programsorozat egy fényfestéssel színesített nyárzáró bulival búcsúzik augusztus 19-én. A budapesti-mexikói-venezuelai-pécsi Carlos Adiós főként latin, bár balkános-szvinges felhangokkal is operáló zenekar. Az állóhelyes koncertes kedvenc salsa és cumbia dalaikat mutatják be, vérpezsdítő zenét, táncot és dél-amerikai hangulatot hozva!

A programokra váltható a belépőjegyen felül VIP-jegy is, ami az Eleven borbár teraszára szól és tartalmaz egy 3500 Ft-os borfogyasztást is.