Intim topográfiák – kiállításmegnyitó és könyvbemutató a Modern Magyar Képtárban

2021. november 8. 08:42 2021. nov. 8. 08:42

A Képtári tárlatok pécsi műbarátoknak című sorozat keretében nyílik meg Stein Anna (1936) az 1960-as években Párizsban készült festményeinek kamarakiállítása a Modern Magyar Képtárban (Pécs, Papnövelde utca 5.) november 12-én 15:00 órakor. A megnyitót az alkotó önéletrajzi könyvének bemutatója követi.

A ’60-as években napra készen adaptált francia lírai absztrakció irányzatának körébe sorolható alkotások, fények és színek finom átmeneteivel, a motívumok egymásba hajló vonalaival többértelmű formákat hoznak létre. Ezeket a különleges, a frissesség erejével ható képeket, melyek sok évtizeden át a művész párizsi műtermében és raktárában voltak, mint elfeledett korai korszakának művei, most láthatja először a közönség. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!    

A tárlatnak a pécsi Modern Magyar Képtár ad otthont, melynek állandó kiállítása, egyedülálló módon, remekművekkel mutatja be a magyar képzőművészet történetét.

Ez is érdekelhet: Esküvőnap a Zsolnay Negyedben - Ezen a héten is szuper programokkal várják a látogatókat

A kiállításmegnyitó után közvetlenül kerül sor Stein Anna most megjelent önéletrajzi könyvének bemutatójára. A beszélgetés résztvevői: Getto Katalin, a JPM muzeológusa, Stein Anna képzőművész, a kötet szerzője és Szirtes Gábor irodalomtörténész, a kötetet megjelentető Pro Pannonia Kiadó vezetője. A kötet számos pécsi vonatkozást tartalmaz. 

Az Intim topográfiák című tárlat 2021. november 12-től 2022. január 30-ig tekinthető meg hétfő kivételével minden nap 10 és 18 óra között a Modern Magyar Képtárban (Pécs, Papnövelde utca 5.) A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!    

Címlapkép: Google Maps