Kafka-ihlette mega-installáció, koncert és koncertfelvétel-hallgatás is lesz a Zsolnay Negyedben

2020. július 3. 14:24 2020. júl. 3. 14:24

Mutatjuk, miért érdemes kilátogatni a Zsolnay Negyedbe július 6. és 13. között. 

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. közleménye szerint július 6. és 13. között is több program van, ami miatt érdemes ellátogatni a Zsolnay Negyedbe. 

Az egyik ilyen a július 3-tól egészen szeptember 13-ig tartó Fusz György-kiállítás, az ODÚ az m21-es Galériában, amelyről ez olvasható a tájékoztatóban:

"Soha nem volt még hasonló a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed m21 Galériájában! Fusz György, Ferenczy Noémi-díjas keramikus- és szobrászművész kiállítása „belakja” a teljes teret, létrehozva így egy 1000 négyzetméteres mega-installációt, amelynek címe: Odú. A nem mindennapi kiállítást Franz Kafka Az odú című novellája ihlette. 

A látogató térkép segítségével tájékozódhat az installáció teremtette világban, amelynek kontextusát a szobrok, az installáció építményei által berendezett terek, a Kafka-novella – meg talán az elmúlt három hónap szorongásokkal teli, extrém helyzete is adja. Az installáció építéséhez több, mint 50 zsák gyapjút, több száz köbméter fát használt fel az alkotó. Megdöbbentő élménnyel, egyfajta belső utazással találja szembe magát a látogató."

A felnőtteknek szóló jegy 1000, a diákoknak és nyugdíjasoknak szóló jegy 700 forintba kerül.

 



Bár a Szent Iván-éj már elmúlt, de még közel van, így a Herkules Műhelyben július 8-án 17 órától lehet meghallgatni Mendelssohn Shakespeare Szentivánéji álom című darabja által ihletett kísérőzenéjét, amely a nemrég elhunyt Claudio Abbado utolsó koncertjének felvételeként hangzik el felvételről.

A rendezvény ingyenes, előadó: Kircsi László oboaművész, zenetanár.



Július 9-én a Budapesten A Pál utcai fiúk Bokájaként ismert pécsi  születésű Wunderlich József, Jnuior Prima-díjas, Ruttkai Éva-emlékdíjas, Soós Imre-díjas színész, zenész, énekes lép fel Kéméndi Tamás harmonikaművésszel. A koncert este 21 órától kezdődik a Pirogránit udvaron (esőhelyszín az E78), a jegyek 2500 forintba kerülnek.



A felsorolt programok mellett július 7-én és 9-én 14:30-tól tart a Varázsóra - Legkedvesebb kísérletek, míg július 8-án 14:30-tól a Varázsóra - Földöntúli kísérletek láthatóak a Zsolnay Negyed Látogatóközpont 24-es termében. 

Július 9-én 10 órától a negyeden belüli Ignác-házban az Ügyes mami kézműves-szakkörhöz lehet csatlakozni, július 13-án 10 órától pedig a Babáknak zene programra lehet beülni.

(Címlapi kép: ZSÖK)

Forrás: Pécsi STOP