Kinyitják a felújítás alatt álló pécsi székesegyházat advent idejére

2019. november 27. 11:26 2019. nov. 27. 11:26

Advent idején ünnepi és hajnali szentmisék alkalmával ismét fogad látogatókat az októbertől belső felújítás miatt zárva tartó pécsi székesegyház - tájékoztatta a Pécsi Egyházmegye az MTI-t.

A székesegyház belső tere december 1-jétől lesz ideiglenesen újra látogatható, január 6-ig vasárnapi- és ünnepi szentmiséknek, illetve hajnali szentmiséknek (roráte) ad helyet.

A közlemény szerint a rorátékra december 2-23. között reggel hatkor várják a híveket. A december 24-i éjféli szentmise, a 25-i délelőtti ünnepi szentmise, a 29-i Szent Család ünnepi szentmise, valamint az év végi hálaadó szentmise szintén a székesegyházban lesz.

Hétköznap a szentmiséket - az elmúlt két hónaphoz hasonlóan - a Széchenyi téri Belvárosi templomban tartják.

Zárva marad a székesegyház altemploma is. Ott korábban régészeti munkálatok zajlottak, jelenleg a helyreállítási munkákat végzik.

A templombelső felújításának menetéről azt írták: a fűtéskorszerűsítés, a szellőzést szolgáló, valamint az új erős- és gyengeáramú rendszer kiépítése, az ólomüvegablakok restaurálása, új védőüvegek elhelyezése, a hangrendszer modernizálása, a restaurálás folytatódik.

Mindezek miatt a székesegyház januárban és februárban ismét zárva lesz. A bazilika teljes felújításának vége 2020 decemberére várható - írták a közleményben.
 


 

 

Forrás: MTI