Kirakják az Expo Centerbe a Pécsi Egyetemi Napokat

2019. március 2. 14:15 2019. márc. 2. 14:15

A Zsolnay Kulturális Negyed helyett idén az Expo Centerben kap helyet a Pécsi Egyetemi Napok, az indok szerint azért, mert a megszokott helyszín már kicsi neki.

Minderről a ZSÖK adott hírt ezen a borús szombaton. Közleményük szerint évek óta a Zsolnay Kulturális Negyed biztosította a mostanra 20-25 ezer fősre nőtt PEN helyszínét, ám a fesztivál az utóbbi években akkorára nőtt, hogy idén nagyobb helyszínre költözik. A szervezők ezért az Expo Centert választották, itt lehet majd veretni április 25-27. között.

Gellai Gergő, a fesztivál főszervezője szerint az idei Pécsi Egyetemi Napok a tavalyi évhez képest több mint kétszeres alapterülen zajlik majd.

"Az EXPO Centerben lehetőségünk nyílik olyan fesztivál infrastruktúra kiépítésére is, amelyet a Negyedben nem lehetett megtenni a műemléki környezet és a belső épületek adottságai miatt. Természetesen a helyszínre való kijutás megkönnyítéséről is gondoskodni fogunk, rendszeres buszjárat szállítja majd a fesztiválozókat a belváros, az egyetemi helyszínek és az EXPO Center között."

- fogalmazott Gellai.

A fesztiválra már lehet venni jegyet, minden további infót megtalálsz a Facebook-oldalán.