Koronavírus: a ZSÖK és mások programokat mondanak le, a Harmadik Színház négy darabot játszik

2020. március 11. 17:22 2020. márc. 11. 17:22

A kormány által a koronavírus-helyzet miatt szerdán kihirdetett veszélyhelyzet kapcsán nemcsak a Pécsi Nemzeti Színház előadásai maradnak el, de a ZSÖK is több programot lemondott, mint ahogy a Janus Pannonius Múzeum is. A Nappaliban több koncertet elhalasztanak. A Pécsi Harmadik Színház ugyanakkor a stúdiótermi előadásait - Bányavirág, Piszkavas, Előttem az élet, Oszlopos Simeon - megtartja.

Szerdán veszélyhelyzetet hirdetett ki a kormány a koronavírus miatt az ország teljes területén, az intézkedések egyike a rendezvényeket is érinti, ugyanis beltéren a 100 fő feletti, míg kültéren az 500 fő feletti eseményeket tiltotta meg a kormányzat.

Az intézkedésekről bővebben ebben a cikkben lehet olvasni.

A Pécsi Nemzeti Színház a veszélyhelyzet miatt meghatározatlan ideig lemondta az összes előadását - erről bővebben ebben a cikkben írtunk. 

A Pécsi Harmadik Színház a Facebook-oldalán közölte, hogy a 100 főnél nagyobb beltéri rendezvények tiltása őket nem érinti a stúdiószínpadi előadásoknál, így ők ezeket a darabokat - Bányavirág, Piszkavas, Előttem az élet, Oszlopos Simeon - megtartják.

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) közleménye szerint 

"minden helyszínén (Zsolnay Kulturális Negyed, Kodály Központ, Művészetek és Irodalom Háza, belvárosi helyszínek) elmaradnak március 12-től a 100 főnél nagyobb beltéri, illetve 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények. Mivel az intézkedések visszavonásig érvényesek, így a cég folyamatosan tájékoztatja a honlapján és a Facebook oldalain a közönséget, hogy mely programok érintettek.

A Zsolnay Negyed kiállításai, a pécsi világörökségi helyszínek, a további állandó látnivalók, a Planetárium és a Labor – Játechtér nem esik az intézkedés hatálya alá, így ezek továbbra is látogathatók.

A ZSÖK törekszik a rendezvények későbbi időpontban történő megrendezésére, erre a megváltott jegyek érvényesek lesznek. Erről a művészekkel való egyeztetés után egy későbbi időpontban tájékoztatjuk a kedves közönséget. Amennyiben ezzel nem kívánnak élni, a jegyek visszaváltására is lesz lehetőség, melyről a helyzet súlyosságára való tekintettel a későbbiekben tudunk tájékoztatást adni."

A Janus Pannonius Múzeum szerdán szintén egy közleményben tudatta, hogy

"a március 14-én délelőttre, a Modern Magyar Képtárba tervezett családi nap a koronavírus európai terjedése miatt egészségügyi-biztonsági okokból elmarad. Köszönjük a megértést!"

A pécsi Nappali Facebook-bejegyzésben tudatta, hogy több, már előre lekötött koncertjük is elmarad, vagy pedig halasztják. (Ettől függetlenül nyitva lesznek és fokozottabban fertőtlenítenek a vendégek által használt helyiségekben.)

 

 

Forrás: Pécsi STOP