Köszönnek a rég nem látott látogatóknak a műtárgyak a Zsolnay Negyedben

2020. június 23. 13:01 2020. jún. 23. 13:01

A koronavírus miatti hosszú bezárást követően június 19-től ismét kinyitottak a Zsolnay Kulturális Negyed kiállításai, és a ZSÖK közleménye szerint a műtárgyaknak is hiányoztak a látogatók.

Mint írták, a Zsolnay Aranykora – Gyugyi gyűjtemény első termében a Zsolnay-kandalló "Majd' felgyulladtam izgalmamban, annyira vártam már újra látogatóinkat! Szeretettel köszöntöm Önöket!"  - üzenettel fogadja az érdeklődőket.

Fotó: ZSÖK

A csutora sem néma, "Rossz volt heteken át magányosan, látogatók nélkül. Nem csoda, hogy az összes bor kifogyott belőlem..."  - szavakkal köszönti az odalépőket. A gyűjtemény legértékesebb darabjának szereplője, a muzsikáló pán is üzen a vendégeknek: „Amíg zárva volt a kiállítás, csak szomorú dalokat muzsikáltam”.

Fotó: ZSÖK

A Rózsaszín Zsolnay kiállítás pink műtárgyai is „megszólalnak”: „Üresek voltunk nélkületek” – mondják az ott sorakozó bödönök, a vizeskancsó pedig „túlcsordul örömében”, hogy újra látogatókat köszönthet a tárlaton.

Fotó: ZSÖK

A ZSÖK tájékoztatása szerint a fenti két kiállítás mellett a Család- és gyártörténeti kiállításon is találkozhat a közönség a műtárgyak kedves üzeneteivel.

 

 

 

www.zsolnaynegyed.hu                                                                                           2020.06.23.

Forrás: Pécsi STOP