Közösen hajt fejet az ellenzék a szabadság és hősei előtt

2019. március 11. 15:53 2019. márc. 11. 15:53

Ahogy Budapesten, úgy Pécsett is együtt emlékeznek meg az ellenzéki politikai erők a forradalom és szabadságharc hőseiről pénteken.

Pénteken délben a 48-as térre várják az ellenzéki erők azokat a pécsieket, akik velük együtt szeretnének megemlékezni az 1848-as hősökről. A megemlékezésen az összes ellenzéki párt részt vesz, így ott lesz a Demokratikus Koalíció, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Lehet Más a Politika, a Magyar Szocialista Párt, a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd.

Ám beszélni ezúttal nem a politikusok fognak. A megemlékezésen ünnepi beszédet mond: P. Horváth Tamás író, a műsorban fellép Füsti-Molnár Éva színművész, Rozs Tamás zenész, tanár és Bagossy László drámapedagógus.

A pécsi esemény rímel a délután háromkor Budapesten a Szabad sajtó útján kezdődő eseményre, ahol szintén jelen lesz minden ellenzéki politikai erő. A felszólalók között lesz Márki-Zay Péter, Lakatos Béla, Deák Dániel mellett Nagy Erzsébet pécsi tanár, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének pécsi ügyvivője és országos választmányának tagja is.