Különleges vendég tett látogatást a Zsolnay Negyedben

2021. július 16. 19:11 2021. júl. 16. 19:11

Pécsre érkezett szerdán Marc Dillard, az Amerikai Egyesült Államok nagykövetségének ideiglenes ügyvivője. A Zsolnay Kulturális Negyedben található American Cornerben találkozott a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetőjével, Bleszity Péterrel és Bánkuti Péter operatív igazgatóval. Az országok közötti kulturális kapcsolatépítés lehetőségeinek áttekintése mellett elárulta azt is, hogy van otthon Zsolnay-porcelánja.

Mi a pécsi látogatásának célja?

Két éve vagyok Magyarországon, de még nem volt alkalmam Pécsre látogatni. Nagyon szerettem volna már korábban jönni, de ezt megnehezítette a pandémia. Érdekelt az American Corner, a kulturális együttműködés keretében zajló programok, valamint szerettem volna többet megtudni Pécsről és a történelméről. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Volt már alkalma felfedezni a várost?

Még nem, épp csak most érkeztem. Az American Corner után megnézem a Zsolnay Kulturális Negyedet, aztán pedig a polgármesterrel ebédelek. 

Ide tartva már lathatott Zsolnay épületkerámiákat, kültéri szobrokat. Mi a benyomása róla?

Már az Egyesült Államokban is hallottam a Zsolnay kerámiáról és művészetről, amikor a magyar kultúráról tanultam. Nagyon megkapó volt a számomra, ezért meg akartam nézni a helyet, ahol mindez készül. Emellett gyakran látok Zsolnay-csempéket Budapesten az egyik épületen, nem messze a nagykövetségtől, és nekem is van otthon Zsolnay-porcelánom. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!