Lantos Ferenc és Botos Péter munkáiból nyílt kiállítás Pécsen

2020. május 12. 10:54 2020. máj. 12. 10:54

Az egykori pécsi Képcsarnok helyén nyílt galériában az üvegművész Botos Péter 34 üvegszobra mellett Lantos Ferenc festményeiből és korai zománcmunkáiból összeállított válogatást lehet megtekinteni a Király utcában, előzetes bejelentkezéssel, de ingyen. Botosnak jelenleg a pécsin kívül Pekingben és az Egyesült Államokban láthatóak a munkái.

A pécsi Király utcai Zsdrál Design & Art ad helyet május 12-től Botos Péter üvegművész és Lantos Ferenc festőművész műveiből válogatott kiállításnak, melyet ingyenesen lehet látogatni (a biztonsági előírások - maszk, távolságtartás - betartásával), ehhez viszont előzetes bejelentkezés szükséges a 06/30-312-4505 telefonszámon. 

A galériában (mely az egykori Képcsarnok helyén nyitott meg egy éve) a Ferenczy Noémi-díjas Botos Péter 34 üvegszobrát lehet megtekinteni, a művész más munkái jelenleg a Pekingi Magyar Kulturális Intézetben és az Egyesült Államokbeli michigani Detroitban a Habatat Galériában láthatóak egy csoportos kiállításon belül, akár online is.

A 2014-ben elhunyt Kossuth-díjas Lantos Ferenctől figurális portréi mellett korai zománcmunkáiból és textilmunkáiból is láthatóak darabok a három termet megtöltő tárlaton (közel 60 műalkotásról van szó). 

A kiállítás eredetileg korábban nyílt volna meg, de ezt keresztülhúzta a járványhelyzet. Eddig csak Körtvélyesi László fotóin lehetett megcsodálni a műveket, ám mostantól ezt már élőben is meg lehet tenni, bővebb információkat a tárlat Facebook-eseményénél lehet találni.

Kis kedvcsináló a kiállításhoz:

 

Forrás: Pécsi STOP