Lehet készíteni a kalózhajókat, ismét jön a Vince-patak Regatta

2020. szeptember 28. 16:02 2020. szept. 28. 16:02

Bár tavasszal a járvány megakadályozta a pécsi Vince utcai regattát, október első szombatján megrendezik a rangos hajóversenyt. A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy a papírhajók mellé szájmaszkkal is készüljenek. 

Október 3-án, szombaton reggel 9-től ismételten papírhajókkal telik meg a Vince utca középső része, ugyanis jön a III. Vince-patak Regatta. 

A szervezők az esemény Facebook-oldalán azt írják, az őszi időjárás miatt mindenki készüljön esőkabáttal és gumicsizmával, a járványügyi szabályok miatt pedig szájmaszk használatát és fokozott távolságtartást ajánlanak. A részvétel mindenki számára ingyenes.

A rendezvényen lesz papírhajó-készítő műhely, 9:00-11:00, illetve 15:00-17:30 között a Potorluk Verseny indul, amely a helyben hajtogatott papírhajók nyíltvízi akadályversenye, egyenes kieséssel. 

10 és 12 óra között, illetve 15 óra és 17:30 között fognak zajlani a 6 Árbócos előfutamok, amelyeknek az elődöntője 18:00-18:30 között lesz. A döntőt 18:30-tól tartják. 

Emellett lesz még Cserző Sprint, ez a helyben hajtogatott papírhajók rövidtávú versenye, ennél a versenyszámnál folyamatos az indulás 10:00-12:00, illetve 15:00 és 17:30 között. 

A Kalóz Kacskakört sem szabad kihagyni, ezen a számon az otthon, bármilyen anyagból elkészített hajók versenghetnek egymással, a szervezők kikötése mindössze annyi, hogy a hajók alapterülete nem lehet nagyobb 8 centiméter x 15 centiméternél, és nem lehetnek kör alakúak. 

Az eredményhirdetés és a díjak kiosztása 19 órakor várható. 

A szervezőség (az admiralitás) a következőt közölte még a Facebookon:

"A hatályban lévő védelmi előírásokat betartjuk, az animátoraink maszkban lesznek és rendelkeznek kézfertőtlenítőkkel, ezen kívül lesznek még kihelyezve állványos kézfertőtlenítők is. A résztvevők számára a rendezvény területén nem kötelező, de ajánlott a maszk használat! Figyeljünk oda, és vigyázzunk egymásra!"

További részletek az esemény Facebook-oldalán.

 

Címlapkép: Versenyzők és drukkerek az első Vince-patak regattán - Fotó: Facebook/Vince-patak Regatta

Forrás: Pécsi STOP