Lipics Zsolt is nyilvánosságra hozta igazgatói pályázatát

2020. november 2. 09:32 2020. nov. 2. 09:32

Sajtóközleményében arról írt, hogy eddig azért nem hozta nyilvánosságra a pályamunkáját, mert számos érzékeny adatot és innovatív ötletet tartalmaznak, amelyek az ő és alkotótársai szellemi tulajdonát képezik. Mivel azonban a pécsi közönség és mások is élénken érdeklődtek a pályázat iránt, így nyilvánosságra hozták.

Négyen pályáznak a Pécsi Nemzeti Színház igazgatói posztjára, a döntéselőkészítő szakmai bizottsági meghallgatás már megtörtént, ám annak eredményét titkosították (lapunk úgy értesült, hogy az eléggé kormányoldali színházművészeti bizottságból delegáltak kérték a titkosítást).

A négy jelöltből ketten - Bodor Johanna és dr. Komáromi György, ők nyilvánosságra is hozták a pályázatukat - egy civilek által szervezett vitaesten is részt vettek. A Pécsi STOP a színházi bizottsági döntés előtt mind a négy pályázóval - Bodor Johanna, Csányi László, dr. Komáromi György (és csapata), Lipics Zsolt és Vidákovics Szláven - interjút készített.

November 2-án Lipics Zsolt egy sajtóközleményt juttatott el lapunkhoz ( és más pécsi lapokhoz is), amelyben közölte, hogy ő is nyilvánosságra hozza pályázatát a következő közleménnyel együtt:



"Kedves Pécsi Színházbarátok!

Őszinte örömmel hallom és látom, milyen sokakat érdekel a Pécsi Nemzeti Színház társulatának jövője, sorsa. Utoljára talán az EKF felvezető éveiben tapasztaltunk hasonló, jóleső izgatottságot, ilyen széles körű érdeklődést, a közös ügyért folytatott konstruktív vitát a pécsi kulturális életben.

Mint tudják, a Pécsi Nemzeti Színház ügyvezetői pozíciójára kiírt pályáztatási folyamat titkos. A pályázatokat teljességében megismerni természetesen joga van a pályázat elbírálásában részt vevőknek, vagyis a szakmai bizottságnak, a kulturális bizottságnak és a Pécs M. J. Város polgárai által megválasztott önkormányzati képviselőkből álló közgyűlés minden tagjának.

Két pályázó már korábban úgy döntött, hogy pályázatát, ill. művészeti koncepcióját saját hatáskörben mégis nyilvánosságra hozza. Tökéletesen érthető, hogy a színházszerető pécsi közönség kíváncsi, most már meg akarja ismerni a többi pályázatot is.

Azért nem hoztam eddig nyilvánosságra pályázatomat, mert azon túl, hogy számos érzékeny adatot tartalmaz, pályamunkámban egyedi, innovatív ötletek, a színház jelenlegi gazdasági helyzetét, működését, csaknem 200 dolgozójának mindennapjait szem előtt tartó konkrét és megvalósítható tervek találhatók, melyek az én és alkotótársaim szellemi tulajdonát képezik.

Mivel azonban számos megkeresés, közvetlen és közvetett visszajelzés, kérdés érkezett hozzám az elmúlt időszakban, felülbíráltam döntésemet.

Pécsett születtem, itt végeztem a Leőwey Klára Gimnáziumban és nagyon bízom abban, hogy örök pécsiként a továbbiakban is annyi örömet szerezhetek Önöknek, amennyi örömet Önök szereztek nekem.

Pályázatom az alábbi címen érhető el:

https://issuu.com/lipics/docs/lipics_zsolt_palyazata_pnsz_2020_nyilvanos"

 

Címlapkép: Lipics Zsolt

Forrás: Pécsi STOP