LOKART – jön az első pécsi képzőművészeti fesztivál!

2021. július 9. 17:36 2021. júl. 9. 17:36

Kiállítások, szakmai beszélgetések, kreatív alkotóprogramok, művészeti piac és számos kísérőprogram várja a látogatókat július 15–18. között a belvárosban, az első pécsi képzőművészeti fesztiválon!

- Sokan s sokszor beszéltek már Pécsett az aktív művészeti életet meghatározó hely szelleméről, hiszen kiemelkedően sok, kb. 150 művész él a városban. Itt az alkalom, hogy követve a korábbi Pécsi Galéria hagyományait, látványosan képviseljük és megmutassuk ezt – mondta el Fekete Valéria, a fesztivált szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. vizuális művészeti vezetője. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

A LOKART során a Pécsi Galériában és a Művészetek és Irodalom Háza Martyn Ferenc Galériájában nyíló kiállításokon mutatkoznak be a helyi alkotók, akik neveztek a mozgás témára kiírt művészeti pályázatra. A kiállítóterek a fesztivál ideje alatt este 10-ig tartanak nyitva. A fődíjról és a kritikusok díjáról szakami zsűri dönt.  

A szakmai beszélgetések 3 téma köré összpontosulnak. A közönség betekinthet a kortárs művészet és művészeti magazinok kulisszatitkaiba; szó lesz a főváros és vidék kapcsolatáról a kortárs képzőművészet dimenziójában; valamint izgalmas beszélgetést hallhatunk a modern kori műgyűjtésről és műkereskedelemről. 

Szentgróti Dávid látványfestést tart; az alkotás örömét pedig a változatos gyermek- és kézműves programokon a legfiatalabbak is megízlelhetik, megismerkedve a mozgás, a ritmus és képzőművészeti alkotások kapcsolatával. 

Hallható lesz a Művészeti Kar elektronikus zenei műhelyének koncertje, és különleges, megfizethető árú műalkotások közül válogathatunk a művészeti piacon. 

Az ingyenes fesztivál célja, hogy a belváros szívében felhívja a figyelmet a város nemzetközi szinten is rangos képzőművészeti életére. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Címlapkép: Pécsi Galéria, Google Maps