Már kaphatók a jegyek a XIV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó előadásaira

2020. augusztus 7. 10:07 2020. aug. 7. 10:07

Augusztus 5-től online lehet jegyet váltani a szeptemberi XIV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó előadásaira - adta hírül pénteken a Pécsi Balett Nonprofit Kft.

Mint írják, szeptember 12-én 19 órakor a világhírű Recirquel: My Land című előadásával indul az újratervezett XIV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó a Pécsi Nemzeti Színházban. 

Szeptember 13-án 19 órától az egyedülálló Maratoni Táncgála keretében közel húsz, jelentős hazai táncegyüttes látható egy este, ugyancsak a PNSZ nagyszínpadán.

A meghívott együttesek: Bozsik Yvette Társulat, Budapest Táncszínház, Duda Éva Társulat, Duna Művészegyüttes, Fehérvári Balett Színház, Feledi Project, Frenák Pál Társulat, GG Tánc Eger, Inversedance - Fodor Zoltán Társulat, Kecskemét City Balett, Közép-Európa Táncszínház, Magyar Állami Népi Együttes, Magyar Nemzeti Balett, Miskolci Balett, PR-Evolution, Sopron Balett, Szegedi Kortárs Balett. A gálaest célja, hogy megmutassa a hazai professzionális táncélet sokszínűségét és együttműködését. A nagyszabású szakmai összefogás a táncművészet szépségét és éltető erejét hivatott ünnepelni. 

Szeptember 14-én 20 órától a Széchenyi téren a Bozsik Yvette Társulat: Magyar népmesék című varázslatos előadására várjuk a kicsiket és nagyokat. Ugyanitt szeptember 15-én 20 órakor a Magyar Nemzeti Táncegyüttes mutatja be a Magyar hősök, csaták és szerelmek című nagyszabású táncelőadását. E két utóbbi szabadtéri előadást ingyenesen lehet megtekinteni. 

További ingyenes előadásokkal várják a közönséget a Cella Septichorában: szeptember 14-én 17.30-tól a Flamenco Sopianae egy flamenco-esttel, 15-én 19 órakor a Székesfehérvári Balett Színház a Naplemente c. előadással várja a tánc szerelmeseit. 

A tánctalálkozó keretében mutatja be a Pécsi Balett a Piroska és a farkas című mesebalett 2020. szeptember 15-én 15 órakor, a PNSZ Kamaraszínházában. A produkció a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház koprodukciójában, a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg.

Mindezek mellett szakmai programokkal is várják az érdeklődőket a Trezor Rendezvényházban, továbbá pécsi táncegyüttesek és tánciskolák mutatkoznak be a Széchenyi téren és a Színház téren.
A jegyeket 2020. augusztus 5-től a pnsz.jegy.hu weboldalon lehet online megvásárolni, a rendezvénnyel kapcsolatos részletek a www.tanctalalkozo.hu oldalon találhatók.

Forrás: Pécsi STOP