Márta István és Moravetz Levente viszik a POSZT-ot szervező céget

2020. április 28. 18:45 2020. ápr. 28. 18:45

Közös közleményben jelentette be a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. és a Magyar Teátrumi Társaság kedd délután, hogy április 9-től a POSZT-ot szervező Pécsi Országos Színházi Fesztivál Nonprofit Kft. (POSZF) ügyvezetői feladatait Márta István és Moravetz Levente látja el kettős ügyvezetésben 2020. december 31-ig.

Tájékoztatásuk szerint POSZF NKft. korábbi ügyvezetője, Magyar Attila februárban lemondott pozíciójáról, ennek elfogadásáról és az új ügyvezető megbízásáról a társaság taggyűlése hozott döntést. 

Emlékezetes, két éve tényfeltáró cikkben számoltunk be arról, hogy Magyar Attila a POSZF ügyvezetőjeként megtalálható volt az Aktor Kft. tulajdonosai között, a POSZF-ból az Aktorba két év alatt 118 millió forint lett átmozgatva. Cikkünk nyomán önkormányzati vizsgálat indult, mely több súlyos hiányosságot is feltárt, Páva Zsolt volt polgármester arra szólította fel Magyar Attilát, hogy szakítson az Aktor Kft-vel.


A tulajdonosi jogköröket gyakorló két szervezet, a Magyar Teátrumi Társaság és a Zsolnay Örökségkezelő NKft. egyhangúlag igennel szavazott a jelöltekre, így ennek értelmében az ügyvezetői pozíciót április 9-től Márta István zeneszerző, fesztiváligazgató, a Magyar Fesztivál Szövetség elnöke és Moravetz Levente színész, rendező, író tölti be ez év végéig.

Az új ügyvezetők a jelenlegi helyzet áttekintése után adnak tájékoztatást a Pécsi Országos Színházi Találkozó ez évi megrendezésének lehetőségével kapcsolatban. Azt azonban már most látni, hogy a járvány miatt biztosan nem tartják meg az eredeti, júniusi időpontban. 

Forrás: Pécsi STOP

@ifmobil
@endmobil