Még Budapestről is Pécsre vették az irányt a családok

2021. augusztus 30. 09:33 2021. aug. 30. 09:33

A IX. pécsi Szamárfül Fesztivál a borongós idő ellenére óriási sikerrel zárult a hétvégén. Augusztus 27–29. között közel 70 programmal várták a gyerekeket a Zsolnay Kulturális Negyedben, ami mintegy 8300 látogatót vonzott.

Már a nyitónap rekordközeli látogatószámmal indult, és a hétvége további részében is mindenhonnan szamárfület viselő buksik bukkantak fel a Negyedben. A borús idő nem szegte kedvét a gyerekeknek, akik izgatottan kalandoztak a helyszínek és látnivalók között, ahol újabb és újabb élmények várták őket. A programok egy része az esőhelyszíneken valósult meg, kiválóan vizsgáztak a beltéri helyszínek, amik jól bírták a „gyermekostromot”. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!     

- Az irányítószámokat megvizsgálva nagy öröm számunkra, hogy nemcsak Pécs környékéről, hanem a fővárosból és az egész országból érkeztek családok a Szamárfül Fesztiválra. Ez is azt mutatja, hogy egy erős brand, ami sokakat csábít Pécsre – számolt be Bleszity Péter, a fesztivált szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

A közönségkedvencek közé tartoztak a Star Wars hősök, akikkel örömmel fotózkodtak a gyerekek, de telt házzal zajlottak a kézműves foglalkozások, bábszínházi előadások és játszóházak is. A koncerteken a szülők is szusszanhattak egyet, hiszen olyan közönségkedvencek szórakoztatták a gyerekeket, mint az Apacuka, Szalóki Ági, a Rutkai Bori Banda, a Szélkiáltó, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, a Kolompos, vagy a Kiskalász.

- Egy ilyen nehéz év után számunkra is ajándék, hogy megszervezhettük a fesztivált, és láthatjuk a sok csillogó szempárt. Ezekért a pillanatokért érdemes dolgozni – mondta el Bánkuti Péter, a Zsolnay Örökségkezelő operatív igazgatója. Hozzátette: a minőségi programokkal nem titkolt céljuk az is, hogy már gyerekkorban elültessék azokat a magokat, ami a jövő kultúrafogyasztó generációjának alapjait jelenti. 

Ez is érdekelhet: A 60 éves Pécsi Balett jubileumi estje nyitja a XV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozót

A fesztiválon várakozásokat felülmúló érdeklődés mellett zajlott a Nyomozd ki! című totó, amely segítségével a Zsolnay Negyed kincseit fedezhették fel játékos formában az ifjú detektívek. Érdekesség, hogy nemcsak a gyerekek találtak maguknak elfoglaltságot: volt olyan huszonéves pár, akik gyermeki lelkesedéssel készítették nemezelt karkötőjüket, hiszen a kreatív alkotás öröme minden korosztályt megérint. 

Életnagyságú figuráival igazi mesevilágba repített kicsiket és nagyokat a Négyszögletű Kerek Erdő című Lázár Ervin mesekiállítás, valamint a fesztivál alatt nyílt meg a Bóbita Bábszínház 60 évének időbejáró kiállítása is. Ez utóbbi egészen 2022. június 30-ig látható. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!