Minden a képregényekről szól szerdán a Tudásközpontban

2019. május 14. 08:26 2019. máj. 14. 08:26

A PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont és az egyetem Képregénytudományi Kutatóközpontja a teljes szerda délutánt a képregényeknek szenteli. Dedikálással egybekötött alkotói workshopok, kerekasztal-beszélgetés és képregénykiállítás képviseli a kortárs műfajt, de lesz képregénybörze, szabadulószoba, vitrinkiállítás, diákoknak pedig comic strip pályázatot hirdettek a szervezők.

A tavaszi könyvtári rendezvénysorozat 2019. évi témája a képregény, a manga és az animáció lesz, ennek első eleme a szerda délután háromkor kezdődő Kockák és buborékok elnevezésű képregényfesztivál.

A kortárs képregény alkotók munkáinak kiállítása a Tudásközpont földszintjén már megtekinthető május 6-19-ig. A keleti és nyugati stílusú képregényt képviselő alkotókkal való kerekasztal beszélgetés érdekes kulturális sokszínűséget képvisel ebben a műfajban.

A dedikálással egybekötött alkotói workshopra Lakatos Istvánt, a Lencsilány és a Dobozváros Alfabéta díjas szerzőjét és Dudás Győzőt, Szépirodalmi Figyelő díjas alkotót várják a szervezők, akinek legutóbbi munkája Perisztaltikhoszeia címmel jelent meg.

A könyvtári térben „szabadulószobát” alakítanak ki, a játékot csapatok próbálhatják ki. A gyerekeknek és felnőtteknek szóló programokról a Total Art Egyesület gondoskodik, aki a pécsi animációs hagyományokra építve, régi filmtechnikai eszközök kipróbálását teszi lehetővé.

A program teljes ideje alatt, a képregénybörzén lehet megismerkedni az aktuálisan kiadott új képregényekkel. Itt lesz lehetőség vásárlásra és csereberére is.

A felső tagozatos általános iskolásoknak, a középiskolásoknak és az egyetemi hallgatóknak külön-külön kategóriában 5 kockából álló képregényrajzoló pályázatot hirdettek „könyvtár-könyvtáros” témakörben, melynek nyertesei az értékes jutalmakon kívül folyóirat megjelenést is nyerhetnek, a legjobban sikerült comic strip-eket kiállítják a Tudásközpontban.

Bónusz: a látogatók, akik ezen a délutánon, cosplay jelmezben jelennek meg a könyvtárban, képregényt kapnak ajándékba. A program ingyenes, a részleteit pedig itt találod:

Forrás: pecsistop.hu