Mínusz 26 fok volt hajnalban Magyarországon

2021. február 13. 11:49 2021. feb. 13. 11:49

Az előrejelzettnél enyhébb volt a szombat hajnal a meteorológiai szolgálat szerint. A derült idő, az éjszakára mérséklődő szél miatt erős volt az éjszakai lehűlés, Zabarban -25,8 fokig csökkent reggelre a hőmérséklet – írta közösségi oldalán az OMSZ.

Az ország nagy részén reggel általában -6, -15 fok volt a legalacsonyabb hőmérséklet. Az ország nagy részén még a tegnapinál is hidegebb idő volt hajnalban. A következő napokban is fagyos idő várható.

„Túllőttünk a célon.... Keményebb fagyot vártunk ma reggelre. Kicsit tévedtünk, de most az egyszer azért örültök neki, ugye?

A derült idő, az éjszakára mérséklődő szél meghozta a hatását, hisz erős volt az éjszakai lehűlés, Zabarban -25.8 fokig csökkent reggelre a hőmérséklet. Az ország nagy részén azért ennél pár fokkal „enyhébb" (inkább kevésbé hideg) lett a reggel, általában -6, -15 fok volt a legalacsonyabb hőmérséklet. A 24 órás változást bemutató képen látható, hogy hazánk nagy részén még a tegnapinál is hidegebb idő volt hajnalban.

A következő napokban valamelyest már enyhít szorításán a tél, de továbbra is fagyos idő várható” – írta közösségi oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Forrás: Facebook