Nyílt próbákra várja szombaton a közönséget a Pécsi Nemzeti Színház

2019. szeptember 27. 15:10 2019. szept. 27. 15:10

Az Oliver! című musical és Az elveszett Csontváry próbáit lehet meglesni szombaton délelőtt, a gyerekeknek közös daltanulást is szerveznek.

A Pécsi Nemzeti Színház szeptember 28-án, szombaton délelőtt két nyílt próbát is szervez a közönségnek. 

Az első, amelyen az Oliver! című musical október 4-ei premierje előtt lehet meglesni a darabot, 10:30 és 11:10 között lesz a nagyszínházban (a nyílt próba Facebook-eseménye ezen a linken elérhető).

Ami fontos: az Oliver! nyílt próbáján fotókat és videófelvételt nem lehet készíteni a szerzői jogok tulajdonosának szabályozása miatt. 

A nyílt próba után a színház a gyerekeket a musical dalainak közös tanulására várja az N. Szabó Sándor teremben. 

A kamarateremben 11:15-től kezdődik Az elveszett Csontváry című darab nyílt próbája (amelynek október 5-én lesz a premierje), amely 11:45-ig tart. 

"Az elveszett Csontváry egy jelenkori történeten keresztül mutatja meg, hogy mennyi bizonytalanság, legenda és titok lengi körül még ma is a magyar festészet e különös alkotóját, akinek lélegzetelállító festményei az elmúlt években sorra döntötték meg az aukciósházak eladási rekordjait.

A darabban a jelenből kikacsintva egy furcsa, álomszerű időutazásban és nyomozásban veszünk részt, ahol megismerhetjük Csontváry képeinek kalandos sorsát, és írásain, levelezésén keresztül megidéződik Csontváry alakja is."

- olvasható a nyílt próba Facebook-oldalán.

Mindkét esemény ingyenes, a helyeket érkezési sorrendben lehet elfoglalni.

Forrás: Pécsi STOP/PNSZ