Objektív Filmstúdió: Rózsa János nem számított a leváltására

2011. február 3. 03:01 2011. feb. 3. 03:01

Meglepetésként érte leváltása az Objektív Filmstúdió Kft. éléről Rózsa Jánost. A Kossuth-díjas rendező hozzátette: felmentése ugyanakkor nem befolyásolja pályáját.



"Behívtak a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz, és elém tettek két papírt, hogy közös megegyezéssel kívánok távozni vagy felmondással. Tekintve, hogy velem nem egyezett meg senki semmiben korábban, mondtam, hogy ha nincs szükség a munkánkra, akkor mondjanak föl. Öt perc alatt zajlott le" - idézte fel a történteket a rendező, aki január 31-ig vezette a stúdiót.
Az Objektív Filmstúdió Kft., a Dialóg Filmstúdió Kft., a Hunnia Filmstúdió Kft. és a Budapest Filmstúdió Kft. élére hétfőn Such Györgyöt nevezte ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) vezérigazgatója.

Mint Rózsa János hozzátette, nem kapott információkat azzal kapcsolatban, milyen koncepció mentén működik majd a közös vezetés alá került négy állami filmstúdió, és az Andrew Vajna kormánybiztos irányítása alatt készülő új nemzeti filmstratégia kidolgozásába sem vonták be.

Elmondása szerint stúdióvezetői felmentése pályáját nem befolyásolja. "Ugyanazt csinálom, mint eddig: rendezek, dramaturg és producer vagyok" - fogalmazott Rózsa János.

Szintén hétfőn váltották le stúdióvezetői pozíciójából Sándor Pál Kossuth-díjas rendezőt, a Hunnia Filmstúdió Kft. addigi igazgatóját és művészeti vezetőjét.

Such György az MTI megkeresésére kedden azt közölte: néhány hetes türelmet kér, amíg áttekinti a cégeket. A Magyar Rádió volt elnökét a nemzeti vagyonkezelő vezérigazgatója február 15-ével nevezte ki a Budapest Filmstúdió Kft. élére, a másik három stúdió irányítását Such György már kedden átvette.

Forrás: Forrás: MTI