Októberre csúszik a Hét Domb Filmfesztivál 

2020. április 21. 13:52

Az eredetileg tervezett szeptemberi időpont helyett októberben rendeznék meg a negyedik Hét Domb Filmfesztivált a koronavírus-járvány miatt - jelentették be a komlói rendezvény szervezői a rendezvény honlapján.

Fotó: Facebook/Hét Domb Filmfesztivál

    Mint írták, az eredetileg szeptember 7. és 13. között zajló fesztivált a megváltozott körülmények miatt október 5. és 11. között tervezik megtartani.   

  A filmfesztivál szervezői két alternatívával készülnek a rendezvényre: a hagyományos, az előző fesztiválokhoz hasonló módon tartják azt meg, vagy - amennyiben a koronavírus-járvány miatt elhúzódnának a korlátozások - egy online alapokra épülő fesztivált rendeznének.  

   Kitértek rá: a Hét Domb Filmfesztiválon eddig is online működött a nevezés és a zsűrizés, ez a második verzióban azzal egészülne ki, hogy a seregszemle honlapján lennének láthatóak a filmek, amennyiben az alkotó hozzájárulását adja a vetítéshez. Ez alkalmat ad a közönségszavazásra és egy közönségdíj átadására is. A zsűri online fogja a filmek értékeléseinek szempontjait elmondani, a díjakat pedig postáznák.    

 A szervezők kiemelték: bíznak a teljes értékű filmfesztivál megtartásában és abban, hogy mindehhez az anyagi támogatás is rendelkezésükre fog állni.   

  A nevezéssel kapcsolatos részletes szabályokat azt követően teszik közzé a hetdombfesztival.hu-n, amint a finanszírozásról a döntések megszületnek - jegyezték meg a tájékoztatásban a szervezők.  

   A legutóbbi, tavaly szeptemberben megrendezett seregszemlére csaknem 200 művet neveztek, s hét nap alatt mintegy száz filmet vetítettek a baranyai városban, az ingyenes vetítések mellett koncertek, kiállítások színesítették a programot.

Forrás: MTI