Pécs most csendes - Különleges karácsony dallal kíván boldog ünnepeket Tóth Vera

2020. december 20. 20:03 2020. dec. 20. 20:03

Egy ünnepi szerzeménnyel kedveskedik Pécsnek és minden itt élőnek Tóth Vera a "Pécs most csendes - A Dal" című dalával, ami a Pannon Filharmonikusok közreműködésével valósult meg.

Pécs Megyei Jogú Város Gazdaságfejlesztési Főosztályának munkatársai valósították meg az ötletet, hogy egy dallal lepje meg a város a pécsieket karácsony előtt. A dal a remény és az összetartozás jegyében született, amely értékekre ezekben, a vírus sújtotta hónapokban talán még nagyobb szüksége van mindenkinek, írja a dal kapcsán a Pécsma, amit nemrégiben Tóth Vera is megosztott a hivatalos Facebook oldalán. 

"Pécs most csendes címet kapta ez a videó. Bemutatja ennek a gyönyörű városnak azt az arcát, amikor minden nyugodt, meghitt és a félelmet a bizakodás, a béke váltja fel. Szerencsés vagyok, hogy Pécs város vezetősége engem bízott meg azzal a feladattal, hogy énekhangommal, a Pannon Filharmonikusok aláfestésében közvetíthessem mindazt, amire most szükségünk van. A klipben van egy partnerem is, egy kislány, Vincze Lili, aki szintén a lélek tisztaságát, a világra való igazi, valóságos rácsodálkozó, gyermeki, olykor biztonságot adó érzést testesíti meg. Ahogy a klip végén mi is tesszük, mindenkinek azt kívánom, fogja kézen azt, aki mellette van és biztosítsa arról, hogy minden rendben van, mert együtt sosem vagyunk egyedül...A dal a kedvenc gospelem, a His Eye Is on the Sparrow címet viseli, ami annyit tesz, hogy a Teremtő szeme ott van a kisverében is, nem csak a nagy madarakon. Mindenki számít, mindenki fontos... Nem kell ahhoz “valakinek” lenned, hogy kézenfogjanak az Égiek...Szeressétek ezt a dalt és hallgassátok annyiszor, ahányszor szükségetek van rá. 

- írja bejegyzésében az énekesnő. 

És akkor íme, a dal: 

Címlapkép: Részlet a videóból