Pécs nem csatlakozik idén a Színházak éjszakájához

2019. szeptember 20. 15:20 2019. szept. 20. 15:20

A fővárosban 34 teátrum, vidéken pedig Szeged, Szombathely, Kecskemét, Nyíregyháza, Debrecen, Miskolc hirdet programokat a szombati Színházak éjszakája kapcsán, ahol be lehet lesni a kulisszák mögé. A Pécsi Nemzeti Színház nem csatlakozik a kezdeményezéshez.

Idén szeptember 21-én szombaton - amely a magyar dráma napja - zajlik a Színházak éjszakája programsorozat, amely Budapesten 34 teátrumot mozgat meg és tár fel a közönség előtt immár lassan egy évtizede. 

A fővárosi helyszíneken túl több más városokban - Miskolcon, Debrecenben, Szegeden, Szombathelyen, Kecskeméten, Nyíregyházán - is várják a színházkedvelőket, hogy részt vegyenek nyílt próbákon, bejárhassák a nézők elől elzárt területeket, vagy hogy jelmezzel és a színészekkel közösen fotózkodhassanak, vagy akár játszhassanak is. 

A Pécsi STOP megkereste a Pécsi Nemzeti Színházat, hogy idén várható-e a Színházak éjszakája kapcsán bármilyen program a baranyai megyeszékhely teátrumában.

A következő választ kaptuk megkeresésünkre:

"A Pécsi Nemzeti Színház nem csatlakozik ehhez az eseményhez, mert 2011 óta hagyományosan inkább nyilvános főpróbákat tartunk, amelyeket a közeljövőben idén is meg fogunk szervezni."

 

Szerző: V.G.

Forrás: Pécsi STOP