Pécs pezseg - kulturális programkavalkáddal búcsúzik a szeptember

2021. szeptember 22. 17:14 2021. szept. 22. 17:14

Egyedülálló programdömpinggel jelentkezik Pécs szeptember utolsó hétvégéjén. Pécsi Napok, Tanuló Város Fesztivál és Tangó Ünnep – széles lesz a kínálat a pécsiek és a városba látogató vendégek számára. Összeszedtünk néhányat a valóban páratlan hétvégi kínálatból.

2021. szeptember 22., szerda

Indul a Pécsi Napok – kiállítás-megnyitókkal és főtéri Bikini-koncerttel indul az ötnapos rendezvénysorozat (Bikini koncert - Pécsi Napok Fesztivál (pecsinapokfesztival.hu)

Kapcsolódó: 

2021. szeptember 23., csütörtök

Tangó Ünnep a Széchenyi téren – délelőtt ünnepélyesen írják alá a tangó korlátozásmentes gyakorlásáról szóló határozatot a Városházán, délután ötkor Tangó show, 17:30-tól pedig Tangó táncház várja a pécsieket a Széchenyi téren (Pécsi Tangó Ünnep - Pécsi Napok Fesztivál (pecsinapokfesztival.hu))

​Megkezdődik az V. Pécsi Tanuló Város Fesztivál: ezen a napon este hattól a Zöld-híd Alapítvány egy klímaváltozással kapcsolatos előadását (Fantáziából valóság, avagy elkerülhető a klímapara? | Tanuló Város Fesztivál 2021 (ckh.hu)) és a Kisház Akusztik este hétkor kezdődő koncertjét (Kisház Akusztik - Péter és a falka | Tanuló Város Fesztivál 2021 (ckh.hu) ) emeljük ki.

2021. szeptember 24., péntek

A Pécsi Napok keretében ez a nap a koncerteké: este hétkor a Pécsi vasutas Koncertfúvós Zenekar ad műsort (Pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekar koncert - Pécsi Napok Fesztivál (pecsinapokfesztival.hu)), este kilenckor pedig a Kisház Akusztik - Kubalibre koncertezik a Széchenyi téren (Kubalibre koncert - Pécsi Napok Fesztivál (pecsinapokfesztival.hu))

A Tanuló Város Fesztivál keretében rengeteg program közül választhatnak a pécsiek és a város vendégei. Egyebek közt lesz veterán gépjármű bemutató a Széchenyi téren („BOTOND” Veterán Katonai Jármű Egyesület | Tanuló Város Fesztivál 2021 (ckh.hu)), emberi jogi foglalkozások a Civil Közösségek Házában (Emberi Jogi Foglalkozások | Tanuló Város Fesztivál 2021 (ckh.hu)), közösségi közlekedésről szóló interaktív foglalkozások a főtéren (Közösségi közlekedés a mindennapokban - játékosan könnyebb a tanulás | Tanuló Város Fesztivál 2021 (ckh.hu)), ahol tíztől robotikai bemutatót is tartanak (Robotika | Tanuló Város Fesztivál 2021 (ckh.hu)) és még az egészséges táplálkozást a középpontba helyező gasztronómiai program is (Gasztronómia, egészséges táplálkozás, természeti értékeink, helyi termékek, kvíz , játékok, túra | Tanuló Város Fesztivál 2021 (ckh.hu)).

Pénteken Arad város napjai kezdődnek Pécsett – az Apáczai Művelődési Házban Aradról szóló játékos interaktív vetélkedőt tartanak, megnyílik egy időszakos fotókiállítás és délután öttől az Aradi Filharmónia kvartettjének koncertjét hallgathatja meg a közönség.

A Pécsi Kulturális Központ Szivárvány Gyermekházában Mámor nyila címmel este héttől felnőtteknek szóló kortárs táncszínházi produkciót láthat a közönség. 

A Pécsi Kulturális Központ mecsekszabolcsi Szent Mihály Házában délután négytől a Zafír Mazsorett csoport tart adománygyűjtő gálaműsort, ahol a Nevetnikék Alapítvány önkéntes bázisának kialakításához gyűjtenek felajánlásokat. 

2021. szeptember 25., szombat

A Pécsi Napok változatos programokat kínál: szabadtéri matekverseny (A Medve Go Szabadtéri Matekverseny - Pécsi Napok Fesztivál (pecsinapokfesztival.hu)), Frank Adél divatbemutatója (Frank Adél divatbemutató - Pécsi Napok Fesztivál (pecsinapokfesztival.hu)) és este kilenckor Geszti Péter koncertje (Best of Geszti - NEM ADOM FEL! 2021 - Pécsi Napok Fesztivál (pecsinapokfesztival.hu)) színesíti a napot.

A Tanuló Város Fesztivál részeként sok minden más mellett a Széchenyi téren 10 órától Gyereket a magasba! címmel kezdődik gyermekműsor (Gyereket a magasba! | Tanuló Város Fesztivál 2021 (ckh.hu)), a kicsit nagyobbak pedig ugyanitt a Virtuális Valóság rejtelmeivel is megismerkedhetnek. Kora délután a Csinos presszóban interaktív fotós gyakorlat várja az érdeklődőket, majd késő délután a színpadi produkciók veszik át a főszerepet: a Széchenyi téren mazsorett-bemutató (Mazsorett bemutató | Tanuló Város Fesztivál 2021 (ckh.hu)), a Civil Közösségek Háza színpadán pedig hastánc-bemutató (A hastánc ezer arca - Pécsi Rózsa Egyesület | Tanuló Város Fesztivál 2021 (ckh.hu)) és táncház várja a mozgásra vágyókat.

A Pécsi Kulturális Központ Szivárvány Gyermekházában jubileumi társasjáték délutánt rendeznek

Az Apáczai Művelődési Házban 10 órától szakmai konferenciával folytatódnak Arad város napjai. 

2021. szeptember 26., vasárnap

A Pécsi Napok keretében a Széchenyi téren délután háromkor kezdődik a Bor és Dal Ünnepe, majd este nyolctól a Parno Graszt ad műsort.

Arad város napjai egy irodalmi rendezvénnyel zárulnak, az Apáczai Művelődési Házban 10 órától Kötőszó antológia bemutató lesz. 

A hétvége valamennyi napján várják a vendégeket a Sétatéren, ahol a a Gasztro- és kézműves utca kínál számos ízélményt és kézműves portékát az érdeklődőknek. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Címlapkép: Illusztráció, Pexels