Rákay Philip olyan filmet csinálna a mohácsi csatáról, mint A rettenthetetlen

2023. február 9. 15:08 2023. feb. 9. 15:08

A megafonos influenszerként, köztévés zsűritagként és rendezőként vitézkedő Rákay az Aranybulla után ismét egy vitathatatlan sikersztorin, a mohácsi csatán fog dolgozni.

Rákay Philip néhány hete már bejelentette, hogy a - szerinte amerikai pénzből fizetett kritikusok által lehúzott - sikersztorija, az Aranybulla címet viselő sorozat után más produktum kerül ki a kezei alól. Előző alkotása bekerült minden idők legrosszabb magyar alkotásai közé.

A kormányközeli influenszer azt szeretné elérni új alkotásával, hogy A rettenthetetlenhez hasonló hatást váltson ki a nézőkből.

"...aki megnézte, másnap indult volna Mel Gibson oldalán, hogy a skótok szabadságáért küzdjön." - idézi a Mandiner Rákay Philipet

Ezután az Aranybulláról címeztek neki néhány kellemetlen kérdést, de a rendező minden vádat azonnal elhárított:

"Szegény sorozatról úgy beszélnek, mintha valami főbenjáró bűnt követett volna el a stáb, miközben csak egy ártatlan dokumentumfilm-sorozat készült."

Rákay azt is tagadta, hogy az Orbán-kormány alá játszana és annak ideologizálását kezdeményezi a doku sorozat - II. András hőssé formálásán keresztül:

"És mindehhez meggyőztünk tizenöt elismert kutatót, történészt, archeológust, hogy segítsen a múlt átírásában, hát persze..."

A cinikus válaszok után már csak annyira futotta Rákay Philiptől, hogy más filmeket kritizáljon és a róla sajtóban megjelent "képtelenebbnél képtelenebb marhaságokról" beszéljen. Arra a kérdésre kitérő választ adott, hogy miből él és hogy miért kap ekkora állami támogatást, amikor belevág a filmezésbe.

Forrás: hvg.hu