Ősbemutató a Pécsi Nemzeti Színházban: kemény témákat feszeget a hamarosan debütáló darab

2021. november 2. 10:05 2021. nov. 2. 10:05

Köles Ferenc Jászai Mari-díjas színművész előadásában kerül bemutatásra 2021. november 6-án szombaton, 19.00 órai kezdettel a Pécsi Nemzeti Színház N. Szabó Sándor Termében, A mi utcánk című monodráma.

A debreceni kötődésű Tar Sándor szociografikus hangvételű elbeszélései a társadalom perifériájára szorult emberek sorsát örökítik meg. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!     

Műveiben, mint itt is, rendkívül érzékletesen és empatikusan idézi meg a vidéki munkások rendszerváltás utáni nehéz sorsát, a munkanélküliséget, az ezzel járó lecsúszást, illetve azokat a kibicsaklott sorsú, vegetációra kárhoztatott embereket, akik végzetes kilátástalanságban és nyomorban élnek.

Ez is érdekelhet: A köztévé nem engedte, hogy méltó módon emlékezzenek Hofi Gézára

Az előadás rendezője Szabó Attila nagy érzékenységgel nyúlt a témához, kiváló társa ebben Köles Ferenc színművész. Az előadás zenei közreműködője nagybőgőn: Szabó Kornél Dénes

A MOST FESZT 2021 szakmai zsűrije a legjobb monodráma díjjal jutalmazta a produkciót, melyet a pécsi közönség is rendszeresen megtekinthet a bemutatót követően. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!     

 

 

Címlapkép: Pécsi STOP/Gerber Petra