Súlyos beteg zenésztársukért indított gyűjtést a Persona Non Grata

2019. július 15. 10:50 2019. júl. 15. 10:50

Dobosukért kezdett gyűjtésbe a híres szigetvári Persona Non Grata, mert a zenészről kiderült, hogy súlyos beteg. A PNG zenészbarátai egy válogatáslemezt állítottak össze, amelynek bevételeit a zenész családjának segítésére fordítanak.

A szigetvári Persona Non Grata Facebook-bejegyzésben tudatta, hogy dobosukról, Balog Tamásról kiderült, súlyos beteg. A zenekar emiatt gyűjtésbe kezdett, hogy támogassák a már műtéten is átesett barátjukat és családját.

"Tamás 47 éves, ebből harmincat a szigetvári konzervgyárban, tizenkilencet pedig a PNG dobosaként töltött el. 1990-ben a zenekar alapítói között volt, és a 2016-os újrakezdés óta ismét tagja az együttesnek. Néhány hete kiderült, hogy Tamás súlyos beteg, átesett egy fontos műtéten, de további kezelések várnak rá. A család anyagi helyzete kritikus, a párjával együtt nevelik 12 éves kisfiukat, közben gondoskodnak Tamás demenciával küzdő édesanyjáról is"

- olvasható a bejegyzésben.

A csapat tagjai a baráti zenekarokat is megkeresték, így egy 15 dalt tartalmazó válogatáslemez is összeállt, melynek a borítóját a csapat régi barátja, Gróf Balázs kéregényrajzoló készítette el. A "Barátok Balogért" elnevezésű lemezen az Anima Sound Systemtől a Shapat Terroron és a 30Y-on át a Vágtázó Halottkémekig sokfajta műfaj találkozik.

"Az albumon szereplő zenekarok a maguk műfajában elsőrangúak, vagy egyenesen legendásak, sokunk láthatja viszont fiatalkori kedvenceinek nevét a tracklisten. A lista sokszínű, ahogy maga a Persona Non Grata is már a kezdetektől fogva az volt. Ezúttal azonban a zenénél is fontosabb a gesztus, hogy ennyi különböző ember és közösség tartotta fontosnak a kiállást valaki mellett, aki most bajba került. A Bandcampre feltöltött lemezért mindenki annyit fizet, amennyit tud, de a megadott bankszámlaszámra történő utalással is segíthetitek Tamás gyógyulását, a családot. Reméljük, hogy sok kicsi sokra megy, mindannyiunk összefogása pedig olyan lelkierőt ad Tamásnak, amire most mindennél nagyobb szüksége van!"

- áll a bejegyzésben.

Balog Tamás OTP Banknál vezetett lakossági bankszámlaszáma:

11773315-01152272

null

null

Barátok Balogért, by PNG

Barátok Balogért by PNG, released 15 July 2019 1. Anima Sound System: '68 2. Diabolus in Musica (Ørdøg-akusztik): Keringő 3. Hétköznapi Csalódások: Új Germinál 4. Korai Öröm: 1997/2 5. Másfél: Angyaltojás 6. Persona Non Grata: Még találkozunk (NoiseWeather remix) 7. Psycho Mutants: Hit me 8. Shapat Terror: A folyó két partján 9.

Címlapi kép: a "Barátok Balogért" című album Gróf Balázs által készített borítójának részlete a zenekar Facebook-oldaláról

Forrás: Pécsi STOP