Százötven programos buli lesz a Pécsi Napok

2018. szeptember 13. 11:30 2018. szept. 13. 11:30

Változatos programsorral, közel 150 programmal, több helyszínen várja az érdeklődőket szeptember 20-23. között a Pécsi Napok. Az ősz eleji mulatsághoz kapcsolódik a II. Pécs Tanuló Fesztivál, melynek keretében még római divatbemutatón is találhatod magad.

A részletekről Vincze Balázs, a fesztivált szervező Zsolnay Örökégkezelő NKft. vezetője mesélt az önkormányzat tájékoztatása szerint. Szavai szerint közel 150 programon vehetnek részt az érdeklődők, a fesztivál főbb helyszínei a Széchenyi tér, a Kossuth tér, a Sétatér és a Szent István tér, de a társrendezvények Pécs több pontján kaptak helyet.

A Széchenyi téren fellép a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Mongooz and the Magnet, zenél majd a Band of Streets fúvósbanda, akik New Orleans-i alapokon nyugvó utcazenét játszanak. Takács Eszter és Juhász Kristóf előadásában látható az Első puszi gyerekelőadás, Horvátországból érkezik a Wind orchestra of City of Petrinja, fellép a Dinamit, a Bor és Dal Ünnepén pedig a szüreti felvonulás mellett különböző népek bordalaival és táncaival ismerkedhetnek az érdeklődők.

A fesztiválhoz csatlakozik a II. Pécsi Tanuló fesztivál, amelynek keretében többek között Retro könyvvásár, Élménypedagógia, Kesztyűs örömök; Római divatbemutató, tanösvényépítés és Hétköznapi HŐSképzés várja az érdeklődőket. A programok fő helyszínei egyebek mellett a Széchenyi tér, a Szent István tér, a Civil Közösségek Háza, a Kossuth tér, valamint a Káptalan utca.

A komolyzenébe is bepillanthatnak a látogatók: a Pannon Filharmonikusok nagysikerű Mesterek és Tanítványaik koncertsorozatát mutatja be Pécs város főterén, Vass András vezényletével. A koncert házigazdái: László Rebeka és Bősze Ádám.

A PTE Pont Itt keretében egészségügyi szűrések, tanácsadások, borkóstoló, Teddy maci kórház, kvízjátékok, kiállítás, minipiac, sport, játék és látványos színpadi produkciók láthatók a Kossuth téren.

Szeptember 20-án zajlik a Pécsi Napok Meszesi Roma Napja a FUND Cigány Alapfokú Művészeti Iskolában. Másnap, szeptember 21-én Pécs testvérvárosa, Arad készül saját programsorral: Széchenyi téren láthatók az Arad napja programok, köztük a Mario and the Teachers koncertje.