Szeptemberben újraindulhat a Lázar Ervin program Pécsett is – új attrakcióval

2021. szeptember 20. 12:38 2021. szept. 20. 12:38

Idén újraindulhat a Lázár Ervin Program, amely általános iskolai diákok számára biztosít kulturális élményeket ingyenesen, amennyiben a járványügyi helyzet ezt lehetővé teszi.

A program egyedülállósága, hogy szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden, az 1-8. évfolyamon tanuló általános iskolai diáknak évente egy alkalommal ingyenesen biztosítja a színházi, tánc, és cirkuszi előadások, komolyzenei hangversenyek, muzeális intézmények, illetve az őshonos állatok bemutatóhelyei látogatásának élményét. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

A program keretein belül új attrakcióként a Pécsi Állatkert is látogatható, várhatóan jövő év elejétől fogadják majd a csoportokat.

A PécsZoo különlegessége, hogy egy igazi vadon a város felett. 1960-as megnyitása óta mutatja be a Föld élővilágának legkülönbözőbb állatait, közel 250 faj több, mint 1000 egyedét. 2016-ben teljesen átalakították, így napjainkban megújultan várja látogatóit változatos programokkal, látványetetésekkel, igény esetén csoportvezetéssel vagy zoo-pedagógiai foglalkozással.

Ez is érdekelhet: Ismét minden korosztályt vár a Nagy Táncválasztó - Pécsett a Dóm téren várják az érdeklődőket

A 4 hektáros területen elhelyezkedő Pécsi Állatkert népszerű a gyermekes családok körében, ugyanis 2,5-3 óra alatt kényelmesen bejárható és közelről figyelhetők meg a bemutatott fajok. Az Akvárium-terráriumban a tengerek élőlényeit, hüllőket és kétéltűeket lehet megismerni. A 100.000 literes medencében számos halfaj, többek között szirti cápa és császár halak figyelhetők meg. Az állatkertben tett séta során 6 földrész állatvilága kerül bemutatásra.

A látogatók találkozhatnak oroszlánokkal, zebrákkal, vízilovakkal, pumával, leopárddal, fehér bengáli tigrissel, csimpánzzal, szurikátával, illetve Európában honos állatokkal is, mint a barnamedve, aranysakál, kárpáti hiúz. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!