Újraindul a Zsolnay Színház, Beck Zoli előadóestje az első előadások között

2019. december 4. 12:57 2019. dec. 4. 12:57

Tavaly mondott le egy olyan darabot Vincze Balázs, a ZSÖK akkori vezetője, melyben Alföldi Róbert is szerepelt. A Zsolnay Színházat szervező Kiss Mónika akkor bejelentette, hogy abbahagyja a színházi programok szervezését a negyedben. Most viszont újraindul a Zsolnay Színház.

Mint ismert, 2018. áprilisában mondta le indoklás nélkül Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) vezetője a Kodály Központban bemutatni tervezett fővárosi Igenis, miniszterelnök úr! című darabot, amelyben Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház korábbi igazgatója is szerepelt. 

Pár hét elteltével végül Vincze Balázs a 24.hu-nak azt nyilatkozta, hogy ő politikai aktivistának tartja Alföldit, és azért mondta le a darabot, mert meg akarta őrizni a negyed politikai függetlenségét

Kiss Mónika, a Zsolnay Színház szervezője egy héttel később jelentette be, hogy a 2012-ben létrehozott Zsolnay Színház szervezése véget ért , ez a saját döntése volt - nyilván nem függetlenül a dolgok akkori állásától. 

Vincze Balázst Péterffy Attila független polgármester küldte el a ZSÖK-től novemberben, miután véleménye szerint Vincze a közgyűlés előzetes hozzájárulása nélkül írt alá egy szerződést. Vincze ezt vitatta, az utolsó hírek szerint pert készült indítani, mondván, neki joga volt aláírni azt a szerződést. 

A Facebookon december 4-én bukkant fel egy esemény, mely a Zsolnay Színház Reloaded névre hallgat, és Beck Zoli (30Y) A nemzedék nélküli ember című előadóestjét reklámozza, amely 2020. február 28-án lesz a Zsolnay Negyedben. 

A Pécsi STOP kérdésére Kiss Mónika elmondta, újraindul a Zsolnay Színház szervezése, már több előadás is tervben van a Negyedben és a Kodály Központba, ám bővebb információkat ezekről a darabokról még azért nem tudott mondani, mert még folynak az egyeztetések.

 

Szerző: V.G.

Forrás: Pécsi STOP

@ifmobil
@endmobil