Vanessa Kirbyt, a Mundruczó-film főszereplőjét is jelölték Oscar-díjra

2021. március 15. 14:45 2021. márc. 15. 14:45

Vanessa Kirby brit színésznőt, Mundruczó Kornél Pieces of a Woman című filmjének főszereplőjét is Oscar-díjra jelölték hétfőn Los Angelesben.

A legjobb színésznő kategóriában Kirby mellett Viola Davis (Ma Rainey - A blues nagyasszonya), Andra Day (The United States vs. Billie Holiday), Frances McDormand (A nomádok földje) és Carrey Mulligan (Ígéretes fiatal nő) kapott jelölést az amerikai filmakadémia tagjaitól.
    

Az Oscar-jelöléseket helyi idő szerint hétfőn hajnalban közvetítették a filmakadémia hivatalos internetes csatornáin. A jelölteket az élő adásba Londonból bejelentkező Prijanka Csopra Jonas indiai származású színésznő-producer és férje, az énekes-színész Nick Jonas ismertették.
    

A legjobb filmek mezőnyébe a Mank mellett a The Father, a Judas and the Black Messiah, a Minari, A nomádok földje, az Ígéretes fiatal nő, a Sound of Metal és A chicagói 7-ek tárgyalása jutott be az akadémia tagjainak szavazatai alapján.
   

A legjobb nemzetközi film kategória jelöltjei közé került a dán Még egy kört mindenkinek, a hongkongi Better Days, a román Collective, a tunéziai The Man Who Sold His Skin és a Quo Vadis, Aida? című produkció Bosznia-Hercegovinából.
    

A 93. Oscar-díjátadó gálát április 25-én rendezik meg Los Angelesben.