Virológus tart tárlatvezetést a pandémiás időszak által ihletett kiállításon

2020. augusztus 31. 14:54 2020. aug. 31. 14:54

Dr. Kemenesi Gábor víruskutató tart szubjektív tárlatvezetést szeptember 3-án a Pécsi Galériában látható Üres tér című kiállításon. Aki részt venne a tárlatvezetésen, annak regisztrálnia kell.

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. közleménye szerint szeptember 3-án 17 órától szubjektív tárlatvezetést tartanak a pandémiás helyzetre reagáló Üres tér című kiállításon. 

A tárlatvezető nem más, mint dr. Kemenesi Gábor biológus, víruskutató lesz, aki a PTE Természettudományi Karán adjunktus, emellett pedig a Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai laboratóriumának munkatársa.

A tárlatvezetés résztvevői az ő szemszögéből nyerhetnek betekintést a posztkarantén tárlat kiállított műalkotásaiba, a járványhelyzet ihlette installációk mondanivalójába.

Mindehhez azonban regisztálni kell, mert a létszám limitált (35 fő, mindenkinek maszkot kell hordania a galérián belül), ezt szeptember 1-ig kell megtenni a balogh.tunde@zsn.hu emailcímen. A jegyet a regisztrálók az esemény előtt, a helyszínen vásárolhatják meg.

 

Címlapkép: YouTube/Univ TV

Forrás: Pécsi STOP