Visszaváltja a jegyeket a Pécsi Nemzeti Színház, mutatjuk a részleteket

2020. május 26. 13:33 2020. máj. 26. 13:33

A március 11. és április 30. közti időszakra szóló előre váltott jegyeket visszaváltja a Pécsi Nemzeti Színház azoknak, akik ezt igénylik, de utalványra is be lehet cserélni, illetve benn is lehet hagyni az árát, hogy a színházat támogassák. Erről június 20-ig kell nyilatkozni a megfelelő űrlap segítségével. A bérleteseket érintő visszatérítésekről a későbbiekben értesítik a közönséget, de az Ahogy tetszik-bérletfajtának év végéig meghosszabbítják az érvényességét.

A Facebookon tette közzé a Pécsi Nemzeti Színház május 26-án, kedden, hogy miképp is lehet visszaváltani az előre megváltott jegyeket. 

Mint írják, a mácius 11-től április 30-ig kitűzött és elmaradt előadásokat az idei évadban már nem tartják meg, erre csak a következő évadban lenne lehetőség, de hogy senkit ne hagyjanak bizonytalanságban, ezért döntöttek úgy, hogy az elmaradt előadásokat nem pótolják. 

A Polgári törvénykönyv vonatkozó rendelkezésének értelmében 5 éven keresztül lehet élni a visszatérítési igénnyel, 

"tehát az elmaradt előadások jegyeinek és bérleteinek ára Önöknek visszajár"

- áll a közleményben.

A színház a kommünikében arra is kitért, hogy sokan ajánlották fel, hogy nem váltják vissza jegyüket, ezzel is támogatva a színházat, amit nagyon köszönnek. 

 

Kétfajta űrlap, ha nem kérik vissza a jegy árát

Hogy tisztán lehessen látni, hogy ki váltana vissza jegyet, ki kérne helyette utalványt, vagy ki hagyná meg a jegy árát a színháznak, a PNSZ kétfajta űrlapot hozott nyilvánosságra, melyek közül a vonatkozót június 20-ig kell kitöltenie az érintetteknek - illetve nem kell kitölteni semmit, ha visszakérik a jegy árát.

Aki nem váltaná vissza a jegyet, hanem annak árával a színházat támogatná, az ezt az űrlapot töltse ki: https://www.jegy.hu/altalanoslemondas

Aki jegyét szabad felhasználású utalványra váltaná, annak ezt az űrlapot kell kitöltenie: https://www.jegy.hu/csereszabadfelhasznalasujegyre/

"Ez esetben utalványát e-mailben fogja megkapni, melyet 2020. december 31-ig tud érvényesíteni a Színház jegypénztárában, vagy online vásárlás alkalmával (pnsz.hu - jegyvásárlás). Az utalvány tulajdonosoknak elővásárlási jogot biztosítunk előadásainkra. Vásárláskor az utalványból a jegy ára kerül majd levonásra, a fennmaradó összeg továbbra is felhasználható lesz"

- áll a közleményben.

Amennyiben valaki egyik űrlapot sem tölti ki június 20-ig, arra a színház úgy tekint, mint aki visszakéri a jegye árát.

"Június 20-át követően, amint színházunk anyagi és technikai lehetőségei megengedik, tájékoztatjuk Önöket a visszaváltás idejéről és módjáról"

- áll a közleményben.

Bérletesek visszatérítése: még várni kell egy kicsit

A PNSZ a bérletesekre is gondolt, nekik a következőt üzenik:

"Tájékoztatjuk bérleteseinket, hogy elmaradt előadás esetén bérletük árának arányos részéről (bérlethányad) a fenti opciók valamelyikét választva későbbi időpontban rendelkezhetnek. Az ehhez szükséges informatikai fejlesztés jelenleg folyamatban van. Minden bérletesünket értesíteni fogjuk, illetve kérjük, figyeljék a Pécsi Nemzeti Színház weboldalát!

Az Ahogy Tetszik bérletek és a PNSZ Ajándékutalványok érvényességét 2020. december 31-ig meghosszabbítjuk.

Ahogy Tetszik bérletre már kiváltott, de elmaradt előadásokra szóló jegyek a fenti online felületen utalványra váltók, vagy tulajdonosuk lemondhat a jegy áráról. Amennyiben Ön egyik űrlapot sem tölti ki, úgy a jegye árának visszatérítéséről a későbbiekben tájékoztatjuk.

A csoportos bérlet-, és jegyvásárlókkal közönségszervezőink felveszik a kapcsolatot, nekik nem szükséges a fenti űrlapon kérni az utalványra váltást"

- olvasható a közleményben.

A színház köszöni a közönség megértését, és amennyiben további kérdések merülnének fel, azokat a jegy@pnsz.hu emailcímen várják.

Forrás: Pécsi STOP/PNSZ