Zseniális programkavalkáddal vár a héten is a Zsolnay Negyed

2022. november 11. 16:58 2022. nov. 11. 16:58

Mutatjuk a kínálatot!

Sopianae Slam Poetry Klub – Kerekasztal-beszélgetés: „Kreativitás és függőség"
Időpont: november 16. 18.00   
Helyszín: Művészetek és Irodalom Háza – Fülep Lajos terem
Rendhagyó Slam Poetry Klub, a Bázis Addigtológiai Szolgálattal közösen kerekasztal beszélgetés 18.30-tól, melynek témája: „Kreativitás és függőség".

Egy kis esti fizika: Miért keletre néznek a napraforgó-virágzatok?
Időpont: november 16. 19.00
Helyszín: Művészetek és Irodalom Háza
A napraforgó virágzata a virágképzés után állandóan kelet felé néz, s ettől kezdve már nem követi a Napot. Habár e Charles Darwint és botanikus fiát is izgató jelenség lehetséges okaira korábban számos magyarázatot is javasoltak, eddig még egyiket sem ellenőrizték kísérletileg. Ezt a témát járja körül Prof. Horváth Gábor (ELTE Biológiai Fizika Tanszék, Környezetoptika Laboratórium).

Metronóm Jazz Klub: Coltrane Legacy
Időpont: november 17. 20.00
Helyszín: Zsolnay Negyed – E78 – Koncertterem
A jazzformációt Orbán György, Magyarország egyik legjobbjának tartott bőgőse hívta életre azzal a céllal, hogy az amerikai legenda, John Coltrane örökségét vigyék tovább. A kompozíciók a coltrane-i hagyományokon elindulva, azokat továbbgondolva magukban hordozzák napjaink absztrakt szellemiségét és eszköztárát, ezzel folytatva a spirituális jazzhagyományt.
Orbán György partnerei fiatal koruk ellenére ismert és elismert zenészek idehaza: szaxofonokon Molnár Sándor, Soso Lakatos Sándor és ifj. Oláh Kálmán, zongorán Oláh Krisztián, dobon pedig Lakatos Pecek András játszik.

Budapest Bár
Időpont: november 19. 19.00
Helyszín: Kodály Központ
A Kodály Központot hamisíthatatlan, kora XX. századi sanzonok és klezmerek hangja fogja betölteni a 15 éves jubileumát ünneplő Budapest Bár zenei időutazásán. A páratlan hangulat garantált Farkas Róbert vezetésével, Németh Jucival, Frenkkel, Keleti Andrással, Szűcs Krisztiánnal, Kollár-Klemencz Lászlóval és Tóth Verával kiegészülve. Ezen felül a zenekar énekeseinek körét a sokoldalú és gyönyörű színésznő, Pokorny Lia is erősíteni fogja.