101 milliós támogatást osztott ki az Emberség Erejével Alapítvány

2019. december 6. 17:17 2019. dec. 6. 17:17

Az Erősödő Civil Közösségek harmadik pályázati körében 64 dél-dunántúli civil szervezet jutott támogatáshoz az alapítványon keresztül. A pályázati körre 209 érvényes pályázatot adtak be határidőre.

Az Emberség Erejével Alapítvány (EEA) közleménye szerint az Erősödő Civil Közösségek támogatási programjának 2020-as, azaz harmadik körében 64 civil közösség és szervezet kapott támogatást, melynek összege közel 101,75 millió forint.

A pályázatok közül 38 az Erősítő, 26 pedig az Indító kategóriában nyert el támogatást, a közlemény szerint a pályázók 19 százaléka informális csoportként adta be pályázatát. A támogatási összeg 50 százaléka (vagyis fele) baranyai, 22 százalék somogyi, 15 százalék tolnai, 13 százaléka pedig több megyét érintően oszlik el. 

Az EEA közlése szerint a beadási határidőig 209 érvényes pályázatot kaptak a három megyéből, a támogatási gény pedig több mint négyszerese volt az ECK program éves keretének.s keretét.

"145-en az Erősítő, 64-en az Indító kategóriában pályáztak a jelentkezők közül, összesen 41 informális csoport, a többi pályázó bejegyzett szervezet. A pályázatok közül 81 megyeszékhelyt, 40 várost, 70 községet, míg 19 program több települést érintő megvalósulást jelölt meg.

A megyék közül idén is Baranyából érkezett a legtöbb pályázat, innen 114, míg Somogyból 43, Tolna megyéből 34 pályázatot kaptunk, 17 szervezet pedig több megyét érintő programot tervezett"

- olvasható a közleményben. 

A nyertesek listáját ezen a linken lehet megtalálni.

Az Emberség Erejével Alapítvány ellen még a fideszes vezetésű pécsi önkormányzat hozott egy kirekesztő határozatot, ez ellen az alapítvány perelt, és nyert is ugyan, de mégis továbbfolytatták a pert, mert Hoppál Péter és Páva Zsolt ellen a bíróság nem ítélt. Az októberi önkormányzati választás után ellenzéki többséggel felálló új városvezetés egyik legelső intézkedése volt ezt visszavonni.

Forrás: Pécsi STOP/Emberség Erejével Alapítvány